22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Terapie prin artă. Bolnav de Parkinson face statui și scrie poezii

  Ultimele știri

  Lecție de viață din partea unui pășcănean. Suferind de o boală grea, acesta a decis că trebuie să lase ceva în urma lui, pe lângă familia și casă. Astfel, s-a apucat de scris versuri și din pasiune pentru frumos a început să facă o fântână arteziană și o statuie, chiar în curtea gospodăriei sale. Lucrările nu sunt finalizate, însă atrag atenția celor care trec pe acea stradă. Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  “Se poate!” își spune de fiecare data Nicu Gherasim. Bărbatul are 55 de ani și locuiește în suburbia Lunca Pașcani. A fost diagnosticat în urma cu 14 ani cu Parkinson, boală ce afectează capacitatea unei persoane de a-și controla mișcarile corpului. Chiar și așa, bărbatul lucrează cât e ziua de lungă. Dacă nu e la câmp, e în pat, acolo unde scrie poezii de dor, de jale, de dragoste, pentru copii. Sau e în fața casei și mai sculptează. Alături îi sta soția, care îi arată afecțiune în tot ceea ce face și chiar vine cu idei.

  Cum mergi pe strada Mihai Viteazu din suburbia Lunca Pașcani, vezi o statuie în curtea unei familii. Pășcăneanul lucrează la ea din primăvara anului trecut, când are timp liber. A pornit cu ideea să-l facă pe Sfântul Gheorghe călare pe cal străpungând cu sulița un balaur. Mai ales că a fost susținut și de preotul din suburbie care slujește la biserica ce poarta hramul acestui sfânt.

  Pe la jumătate lucrării, soția i-a propus să-l facă pe voievodul Ștefan cel Mare, alături fiindu-i mama lui. Nici așa nu s-a concretizat lucrarea. Așa că bărbatul e hotărât să-l facă pe Mihai Viteazu. Pe lângă statuia în mărime naturală se află și o fântână arteziană. Pentru construcția acesteia a fost ajutat. E mândru de ceea ce a realizat, iar costurile au fost mici.

  O altă pasiune de-a pășcăneanului este cântatul. Cu o voce pătrunzătoare emoționează pe toți cei care îl ascultă.

  Din sute de versuri puse pe hârtie, de la urături până la poezii pentru copii, nea Nicu scrie inspirându-se din viața de zi cu zi. O poezie care îl unge la suflet poartă numele de “Bătânica”. Aici este vorba despre o femeie lăsată singură și uitată de copii, nepoți.

  Nea Nicu are 55 de ani, iar boala cu care a fost diagnosticat nu l-a doborât ci l-a făcut mai puternic și lupta pentru a face viața mai frumoasă soției și celor doi copii. Astfel, păcăneanul arată că se poate!

   

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet