22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Țepele care te lasă cu daună imensă: la ce să fii atent când cumperi mașină SH

Deși pe piață există extrem de multe mașini la mâna a doua, să găsești un vehicul întreținut perfect atunci când alegi o mașină deja rulată poate fi o mare bătaie de cap. Una dintre principalele probleme ale pieței de mașini second-hand este imposibilitatea cumpărătorilor de a identifica rapid escrocheriile.

Unele mașini rulate pot fi tentante la prima vedere, dar la o analiză mai amănunțită se vor dovedi a fi nimic mai mult decât înșelăciuni bine puse la cale. De cele mai multe ori aceste vehicule duc la costuri viitoare de întreținere neașteptate și la facturi de reparații insuportabile.

Din aceste motive, e important sa cunoaștem cele mai comune cinci escrocherii practicate la cumpărarea unei mașini second hand.

Mașini avariate

Pe măsură ce densitatea populatiei din marile orașe devine din ce în ce mai ridicată, șoferii sunt tot mai predispuși să fie implicați într-un accident rutier. Cercetările carVertical au constatat că aproape o treime (31%) dintre toate mașinile verificate prin platforma proprie au suferit daune.

Atunci când alegeți o mașină, este recomandabil să verificați dacă toate golurile dintre panourile caroseriei sunt uniforme. Dacă unele goluri sunt mai largi decât altele, acest lucru poate indica deteriorarea unor piese structurale sau reparații necorespunzătoare.

Unii escroci fac tot posibilul să ascundă avariile suferite de mașinile pe care le vând, astfel încât clienții trebuie să inspecteze vehiculele în detaliu ca să le descopere.

Kilometraj dat înapoi

Fiecare al șaselea vehicul (16,7%) a avut kilometrajul dat înapoi. Fraudarea odometrului este foarte frecventă în rândul escrocilor care importă mașini second-hand și încearcă să le crească rapid prețul prin citiri false ale acestuia. De punctat este și faptul că mașinile diesel sunt mult mai susceptibile de a avea odometrul dat înapoi.

Derularea kilometrajului este o procedură ieftină pe piața neagră, care poate spori valoarea unei mașini cu 25% sau chiar mai mult, în special daca vorbim de vehicule foarte căutate.

Mașinile care au kilometrajul dat înapoi pot fi ușor de identificat. De obicei, uzura unui vehicul vorbește de la sine. Dacă scaunele, volanul sau schimbătorul de viteze sunt uzate, dar kilometrajul are o valoare scăzută, acesta poate fi un semn că ar fi mai bine să spuneți pas acestei mașini și să căutați o alta.

Mașina SH este furată

Cumpărarea unei mașini furate este probabil cea mai urâtă experiență pentru un cumpărător dintre toate escrocheriile la care poate fi supus cu autovehicule rulate.

De obicei, dacă mașina este furată, noilor proprietari ghinioniști li se confiscă vehiculul iar recuperarea banilor plătiți pe autoturism este aproape imposibilă.

Prin urmare, veți avea de-a face cu un scenariu în care pierdeți și mașina și banii. În ultimele 12 luni, carVertical a identificat câteva sute de mașini furate economisind astfel mult timp și bani celor care au comandat un raport al mașinii înainte să o cumpere.

Mașina a fost folosită în regim de taxi sau drept mașină de închiriat

Unii șoferi nu știu că vehiculul lor a fost anterior utilizat ca taxi sau mașină de închiriat. Șoferii de taxi acumulează kilometri considerabil iar vasta lor majoritate sunt parcurși în medii urbane unde uzura este și mai semnificativă. Taxiurile și mașinile de închiriat se deterioreză de obicei mai repede și sunt adesea prost întreținute.

În ultimul an, aproximativ două mii de mașini au fost identificate ca fiind ex-taxiuri sau mașini de închiriat. Uneori identificarea se poate face ușor, de exemplu, după culoarea vopselei, dar escrocii iscusiți vor revopsi vehiculul ca să facă acest lucru imposibil de depistat.

Continuarea pe Playtech

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow