More

  Tentative de sinucidere in pragul sarbatorilor. Ce spun psihologii

  Array

  Sărbătorile nu sunt un prilej de bucurie pentru toată lumea. În această perioadă persoanele depresive sunt mult mai predispuse la gânduri sinucigașe şi caută diferite metode prin care să îşi curme viaţa. Psihologii atrag atenţia la acest fenomen şi sfătuiesc persoanele care se confruntă cu situaţii similare să ceară ajutorul familiei, prietenilor sau specialiştilor.

  Odată cu venirea sărbătorilor, persoanele depresive sunt mai sensibile şi în loc să se bucure de această perioadă sunt încercate de sentimente de singurătate care îi împing spre gesturi sinucidale. Numai într-o zi, medicii păşcăneni s-au confruntat cu două cazuri de suicid şi un caz de intoxicaţie cu substanţe halucinogene.
  De exemplu, o femeie de 32 ani din Cozmeşti a încercat să se sinucidă cu o soluţie de picături orale, care în cantităţi mari pune viaţa în pericol. Un alt caz este cel al unui bărbat de 49 ani din Lespezi care a vrut să îşi încheie socotelile cu viaţa prin spânzurare. După ce a fost stabilizat de medicii păşcăneni, acesta a fost transferat la Spitalul Socola din Iaşi pentru tratament de specialitate.

  Un alt caz este a unui tânăr în vârstă de 20 ani care  a ajuns la CPU fiind diagnosticat cu intoxicaţie voluntară cu methanol şi prelandez.
  Psihologii atrag atenţia că şi consumul de alcool sau substanţe halucinogene se amplifică în această perioadă sau duc la gânduri sinucigaşe.

  Specilistii sfătuiesc persoanele care se confruntă cu depresii să ceară ajutorul rudelor, vecinilor sau consiliere de specialitate.

  Anual se sinucid până la un milion de oameni, această fiind a zecea cauza a mortalităţii la nivel mondial. Procentajul este mai mare la bărbaţi decât la femei. Dintre cauzele care duc la astfel de gesturi menţionăm bolile psihice, abuzul de substanţe, dependenţele faţă de jocurile de noroc, stări patologice sau psihosociale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI