2.6 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Temperaturi mici și ploi. Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

Vremea se menține rece, în următoarele două săptămâni, cu valori situate sub cele normale, potrivit prognozei ANM pentru perioada 19 martie – 1 aprilie. Între lunile aprilie și iunie, însă, temperaturile vor fi specifice perioadei.

Trecerile bruşte de la o extremă la alta încep să devină o obişnuinţă. Meteorologii vorbesc de o prelungire a verii în toamnă, sau a iernii în primăvară.

Nu vorbim despre o schimbare a anotimpurilor, ci doar despre faptul că iarna începe în ianuarie şi se termină în aprilie. Inclusiv în 2016 am avut cod portocaliu de viscol între 19 şi 22 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni
MOLDOVA

În primele două zile din interval vremea va fi extrem de rece, cu o medie a valorilor termice diurne de -4 grade. În intervalul următor temperaturile vor crește ușor și treptat, dar până la începutul celei de a doua săptămâni vor rămâne tot sub mediile climatologice specifice perioadei, cu precădere în intervalul 21-23 martie, când media maximelor se va situa în jurul a 0 grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză nu vor mai fi variații termice semnificative, maximele zilnice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar media lor va fi între 8 și 11 grade. Media temperaturilor minime nu va depăși pragul de îngheț în nicio zi, iar cel mai frig va fi în diminețile de 23 și de 24 martie, când în cea mai mare parte a regiunii vremea va fi geroasă (temperaturi sub -10 grade).

Vor fi precipitații pe arii mai extinse, predominant sub formă de ninsoare între 19 și 22 martie și mai ales sub formă de ploaie după data de 26 martie. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile precipitații slabe.

Continuarea pe Stirile PRO TV

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pipote și ficăței retrase din supermarketuri, din cauza contaminării cu Salmonella

Conform comunicatelor postate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Profi şi Penny au iniţiat...

Ce salariu are un casier la benzinăriile Socar cu tot cu bonusuri și sporuri

SOCAR este o companie națională de petrol și gaze naturale deținută de Republica Azerbaidjan. Deține rețele de...

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale. „Exorcistul” se află printre ele

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale (oricât de surprinzător ni s-ar părea) „Donnie Brasco” (1997) spune...

Fenomen astronomic rar, astăzi: Eclipsă totală de soare, cu un traseu neobișnuit

Sâmbătă are loc o eclipsă totală de Soare vizibilă din sudul Australiei, sudul Africii, sudul Americii de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI