16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Temele candidaţilor anti-investitii, demontate de Guvern – DOC

Liberalii păşcăneni nu ştiu ce să mai inventeze pentru a împiedica realizarea proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în oraş şi suburbii, investiţie de 13 milioane de euro din fonduri europene, derulată de Apa Vital. Într-o recentă emisiune la BIT TV unul dintre candidaţii pentru Consiliul Local, directorul tehnic de la RAGCL, Sorin Nacuta  (FOTO ) a susţinut, în mod greşit, că nu ar fi nici o obligaţie pentru autorităţile locale că până în 2018 -2020 să fie indeplinita o astfel de condiţie, aşa cum a precizat un reprezentant al Guvernului în cadrul unei recente conferinţe de presă.

Afirmaţiile au fost făcute pentru a minimaliza efectul campaniei anti-Apa Vital, dusă de PNL, cu scopul de a scoate operatorul ieşean din Paşcani ceea ce ar fi avut ca urmare pierderea investiţiilor de la UE. Pentru a lămuri acesta situaţie BIT TV a solicitat un punct de vedere oficial de la Ministerul Fondurilor Europene.

Din răspunsul semnat de secretarul de stat Emanoil Radu Dascălu reiese că odată cu semnarea Tratatului de Aderare, România şi-a asumat o serie de obligaţii pentru îndeplinirea unor condiţii privind calitatea serviciilor de apă şi canalizare care trebuiesc îndeplinite până în 2018. În acest sens au fost emise mai multe directive europene, obligatorii pentru statul roman. Neîndeplinirea lor duce la sancţiuni usturătoare pentru autorităţile locale, atât din partea Ministerului Mediului cât şi al Ministerului Sănătăţii.
Menţionăm că tot candidaţii PNL i-a dezinformat pe cetăţenii din suburbia Blăgeşti că lucrările de extindere a reţelei de apă, sunt doar promisiuni electorale şi că ele nu vor fi duse la bun sfârşit. În realitate Apa Vital a anunţat că dup ace va fi dată în folosinţă conducta principală, până la sfârşitul lunii mai, investiţiile vor continua şi pe străzile secundare, până la sfârşitul anului.

m1
m2

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow