24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Telefonul vârstnicului – 0800 460 001

answear.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro
credius.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
fashiondays.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Știați că extistă un număr de telefonul unde persoanele vârstnice pot suna și primesc răspunsuri la nevoile lor. Această linie de telefon, informează, consiliază și prijină practic și moral persoanele aflate la nevoie. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și informații de la operatorii specializați în asistență socială ai Fundației Principesa Margareta a României.

La şase luni de la lansare, Telefonul Vârstniculuia fost apelat de peste 2.700 de ori. Cele mai multe apeluri sunt din zona Munteniei și a municipiului București (475 de apelanți), urmează zona Moldovei (184 de apelanți). Din județul Iași, 38 de persoane au avut nevoie de consiliere din partea specialiștilor.

Telefonul Vârstnicului, 0800 460 001, este un instrument util și persoanelor cu o vârstă mai mică de 60 de ani, precum şi celor care vor să semnaleze situația unui vârstnic pe care îl cunosc.

Trebuie să știți că Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită și confidențială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere sau sprijin practic și emoțional. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și informații de la operatorii specializați în asistență socială ai Fundației Principesa Margareta a României.

Această linie telefonică, lansată în septembrie 2015, este disponibilă de luni până vineri, între orele 08:00 și 20:00. Linia poate fi accesată și de către cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situație dificilă a unui bătrân.

Dincolo de caracterul său informativ, Telefonul Vârstnicului reprezintă și o metodă de sprijin emoțional și alinare a singurătății. Conform unui studiu național realizat la finalul anului 2015 de GfK, pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate într-o anumită măsură. Pentru seniorii singuri, Telefonul Vârstnicului pune la dispoziție serviciul de reapelare regulată, de care beneficiază până acum 145 de persoane.

Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl sau, Majestatea Sa Regele Mihai I al României

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI