18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Telefonul l-ai cumpărat pentru tine, nu pentru a-l face cadou hoţilor

Telefoane mobileZilele trecute am prezentat cum telefonul mobil reprezintă unul dintre bunurile care sunt de cele mai multe ori pierdute/lăsate nesupravegheate de către posesorii lor. Pe de cealaltă parte, infractorii nu scapă oportunităţile are le apar şi ori de câte ori au ocazia “trec la acţiune”. Iar telefoanele mobile ale celor neatenţi se află printre bbunurile favorite ale hoţilor, atunci când este vorba de a obţine profituri rapide şi frumoase. De ce? Telefonul mobil este un lucru mic şi care poate uşor de sustras, mai ales când este ţinut neglijent într-un buzunar exterior al hainei ori când este lăsat nesupravegheat într-un loc public.

Pentru a susţine afirmaţiile de mai sus, exemplificăm cu 4 situaţii reclamate în ziua de 28 ianuarie 2014 în care au fost furate telefoane mobile:

– o tânără de 19 ani, din Botoşani, a sesizat că în timpul călătoriei cu tramvaiul, persoane necunoscute, profitând de neatenţia, sa i-au sustras din buzunarul drept exterior al hainei, un telefon mobil în valoare de 1100 lei;  – 10 minute au fost de ajuns pentru un student ca să observe cât de repede pot acţiona hoţii. În intervalul orar 10.30-10.40 a lăsat telefonul mobil pe masa din camera de cămin (complex studenţesc Tudor Vladimirescu), iar la întoarcere a constatat lipsa acestuia. Valoarea prejudiciului este de 500 lei.

– distracţia l-a lăsat pe un tânăr de 25 de ani, din Rădăuţi, jud. Suceava, fără un telefon mobil în valoare de 2000 lei. Bunul a fost sustras în noaptea de 24/25.01.2014, între orele 02:00–05:00, din geanta personală lăsată nesupravegheată  pe tejgheaua barului din incinta unui club din mun. Iaşi;

– un ultim furt a fost comis în incinta unui spital din Iaşi.În cursul după-amiezei de ieri, unei paciente internate în această unitate medicală i-a fost sustras telefonul mobil, lăsat nesupravegheat pe pervazul de pe holul spitalului. Valoarea prejudiciului în acest ultim caz este de 1000 lei.

“Telefonul mobil este un bun pe care îl cumpărăm pentru noi, nu pentru a-l face cadou hoţilor. Nu de puţine ori investiţia pentru a achiziţiona un astfel de produs este substanţială, mai ales când vorbim de aparate noi şi performante.  Iar lucrurile mici şi scumpe tentează hoţii întrucât pot fi valorificate rapid şi cu un profit frumos. Atunci când ai un telefon mobil, indiferent de valoarea lui, trebuie să ştii cum să îl ţii departe de infractori. Acest lucru este valabil în fapt pentru toate bunurile pe care le deţinem. În concluzie, un strop de atenţie în plus nu strică nimănui şi ne fereşte de astfel de necazuri” declară poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow