More

  “Telefonul cetateanului”, pentru raspunsuri si sesizari

  „Bună ziua, Telefonul Cetățeanului! Ce problemă aveți?“
  Asa ar putea fi intampinati in scurt timp, pascanenii care suna la Primarie, pentru a afla un raspuns sau pentru a face o sesizare.

  Edilul municipiului analizeaza posibilitatea infiintarii unei linii telefonice speciale la care sa raspunda, permanent, in timpul programului, un functionar public cu abilitati de comunicare.

  Propunerea a fost facuta de BIT TV in cadrul unei conferinte de presa, dupa ce mai multi cetateni au sunat la redactie pentru a afla daca sunt, sau nu, pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeana, in contextul in care nu ar fi fost anuntati.
  Reporterul BIT TV a explicat ca un astfel de serviciu functioneaza cu succes in alte primarii din tara. Contribuabilii suna la “Telefonul Cetateanului” pentru a pune intrebari si a afla raspunsuri care tin de competenta administratiei locale sau pentru a face sesizari si reclamatii.

  De cealalta parte un functionar va da raspunsurile solicitate, pe loc, sau in scurt timp la numarul de telefon al apelantului. De asemenea va inregistra sesizarile primite si le va redirectiona serviciilor sau compartimentelor competente pentru a fi solutionate, fara sa fie nevoie  ca cel interesat sa se deplasarea la “Ghiseul Unic” sau sa foloseasca un calculator pentru a transsmite un email.
  Primarul Marius Pintilie a spus ca propunerea facuta de BIT TV este buna si ca ar putea fi utila, atat pentru cetateni cat si pentru administratia locala. Cu atat mai mult cu cat la audientele de joi multi cetateni vin pentru  raspunsuri sau clarificari.  Ramane de vazut daca si mai ales cand va fi pusa in practica!
  Mentionam ca BIT TV intampina dificultati de documentare , in relatia cu Primaria Pascani, pentru a raspunde cat mai repede si si corect la intrebarile cetatenilor.

  Atat primarul Marius Pintilie cat si purtatorul de cuvant, Alexandru Dandu, refuza sa raspunda la telefon, comunicarea fiind redusa la mesaje SMS sau pe WhatsApp si conferinta saptamanala de presa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet