30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Telefon verde pentru clasa pregătitoare

Pentru ca părinţii să aibă acces la cât mai multe informaţii legate de metodologia de înscriere a copilului în învăţământul primar, de astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi pune la dispoziţia acestora şi un sistem de comunicare gen telefon verde.

Numărul 0800 816 232 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00. Serviciul oferă consultanță prin specialiști în educație în vederea înscrierii copiilor în învățământul primar, dar şi clarificări în privința legislației specifice. Tot de astăzi, şi până 12 aprilie, în grădinițe vor fi organizate întâlniri pentru informarea și consilierea părinților. „La grădiniţe vor fi întâlniri cu părinţii, la care vor participa colegi de-ai noştri, inspectori; pentru structurarea materialului, este realizat şi un raport de sinteză, pe care doamnele educatoare coordonatoare l-au primit pentru a avea un fir al prezentării. La telefonul verde sunt specialişti din Inspectoratul Şcolar, pe un grafic de permanenţă, care vor oferi sugestii, recomandări, precizări, clarificări pentru părinţii care doresc să apeleze“, a explicat prof. dr. Camelia Gavrilă, inspectorul şcolar general.

Accesul părinţilor la informaţii este facilitat şi printr-o serie de manifestări, gen „Ziua porţilor deschise“, moment în care părinții și copii pot vizita fiecare unitate de învățământ în care există clasă pregătitoare (şi pot discuta cu cadrele didactice) şi care vor trebui organizate până pe data de 7 aprilie.

Sursa Flacara Iasului

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow