29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Teatru la o școală din Pașcani. Elevii l-au celebrat pe scriitorul Ion Creanga

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Amintirile din copilărie ale lui Creangă au fost puse în scenă de elevii de la un liceu din Paşcani. De la mic la mare, şcolarii Liceului Tehnologic Mihai Busuioc au pregătit momente unice pentru a sărbători 179 ani de la naşterea scriitorului. Astfel, împreună cu cadrele didactice adolescenţii au organizat “Mărţişorul Limbii Române”, o activitate omagială dedicată marelui autor.

Activitatea a început cu o prezentare power point despre viaţa lui Creangă, după care elevii claselor gimnaziale au făcut scenete după poveştile „Prostia omenească” şi „Soacra cu 3 nurori”.

În pauzele dintre scenete, Andrei Chifor, elev în clasa a IX a B a încântat publicul participant cu interpretări la saxofon.

Păţaniile Smărăndiţei cu Calul Bălan sau Sfântul Nicolai au fost prezentate de elevii clasei a X a îmbrăcaţi în costume populare la o şezătoare.

Din activitatea omagială nu a lipsit întâlnirea lui Creangă cu prietenii săi. Sceneta „La junimea” îl arată pe scriitor faţă în faţă cu cei mai mari critici ai săi: Pompiliu, Maiorescu, Pogor şi Eminescu. La o plăcintă şi un pahar de vin aceştia au discutat pe seama poveştii „Capra cu 3 iezi”.
Ion Creangă (n. 1 martie 1837, Humuleşti; d. 31 decembrie 1889, Iaşi) a fost un scriitor român. Recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveştilor şi povestirilor sale, Ion Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice Amintiri din copilărie.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI