23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Teatru la o școală din Pașcani. Elevii l-au celebrat pe scriitorul Ion Creanga

Amintirile din copilărie ale lui Creangă au fost puse în scenă de elevii de la un liceu din Paşcani. De la mic la mare, şcolarii Liceului Tehnologic Mihai Busuioc au pregătit momente unice pentru a sărbători 179 ani de la naşterea scriitorului. Astfel, împreună cu cadrele didactice adolescenţii au organizat “Mărţişorul Limbii Române”, o activitate omagială dedicată marelui autor.

Activitatea a început cu o prezentare power point despre viaţa lui Creangă, după care elevii claselor gimnaziale au făcut scenete după poveştile „Prostia omenească” şi „Soacra cu 3 nurori”.

În pauzele dintre scenete, Andrei Chifor, elev în clasa a IX a B a încântat publicul participant cu interpretări la saxofon.

Păţaniile Smărăndiţei cu Calul Bălan sau Sfântul Nicolai au fost prezentate de elevii clasei a X a îmbrăcaţi în costume populare la o şezătoare.

Din activitatea omagială nu a lipsit întâlnirea lui Creangă cu prietenii săi. Sceneta „La junimea” îl arată pe scriitor faţă în faţă cu cei mai mari critici ai săi: Pompiliu, Maiorescu, Pogor şi Eminescu. La o plăcintă şi un pahar de vin aceştia au discutat pe seama poveştii „Capra cu 3 iezi”.
Ion Creangă (n. 1 martie 1837, Humuleşti; d. 31 decembrie 1889, Iaşi) a fost un scriitor român. Recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveştilor şi povestirilor sale, Ion Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice Amintiri din copilărie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow