24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Teatru între pasiune, școală și răsplată. Elevii de la “Miron Costin” Pașcani premiați la Festivalul „Hai la teatru”

oferta.oceancredit.ro
elefant.ro
answear.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
fashiondays.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

Premii speciale pentru trupele de teatru din Pașcani la festivalul de la Iași, acolo unde au participat zeci de trupe școlare din tot județul Iași. Elevii talenați din Municipiu au reușit să impresioneze prin rolurile jucate, pentru omogenitatea trupei sau pentru armonia transmisă publicului și juriului. Un tânăr a reușit să ia premiul pentru interpretare din spectacolul Cântăreața cheală. VEZI MATERIALUL VIDEO ÎN CADRUL ȘTIRILOR INFOBIT.

FENOMENALII PREMII 20116

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei sunt Fenomenalii. Învață la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani și pentru că sunt pasionați de teatru își fac timp pentru repetiții. De la Festivalul “”Hai la teatru” ce a avut loc pe parcursul a câtorva zile s-au întors cu trei premii. Este vorba despre Premiul special pentru dramaturgie contemporană, clasele de liceu pentru jocul actoricesc din piesa Steaua fără nume, Premiul pentu omogenitatea trupei de teatru pentru piesa Eroii din Galaxia Gutenberg, clasele V – VIII și Premiul pentru cea mai bună interpretare în rol masculin a revenit unui adolescent din Pașcani. Este vorba despre Mihnea Botezatu, ce activează în trupa de teatru Fenomenalii. Elev în clasa a IX a, a jucat rolul lui M. Smith din spectacolul Cântăreața cheală – La cantatrice chauve. Premiul primit i-a dat încredere să continue pe acest drum și îl motivează.

Și acești tineri, Loredana Pleșca și Codrin Hărățu, elevi la acelși liceu, au impresionat juriul de la teatru Luceafărul din Iași mai ales că au avut rolurile în limba franceză. Ei spun că ar repeta experiența și că se simt foarte bine pe scenă.

Despre teatru și experiența de la cea de-a X a ediție a Festivalului “Hai la teatru” vorbesc și Andreea Sofian, Alin Străchinaru și Robert Ciurclică. VEZI MATERIALUL VIDEO ÎN CADRUL ȘTIRILOR INFOBIT.

O figură frumoasă au făcut și membrii trupei de teatru “Suflet și mască” de la aceeași școală. Membrii formației spun că ediția din acest an a fost mai grea. Tinerii sunt atrași de această lume și spun că îi relaxează atunci când intră în pielea personajului. Ana Maria Secreieru, Veronica Jardă, Alexandru Covrig au fost îndrumați de profesorul Ionela Luca și au primit Premiul special pentru animație, clasele de liceu pentru spectacolul Five O’CLOCK.

Premii au luat și trupele Milo de la Sadoveanu și Mini de la Clubul Copiilor.
Amintim că în acet an au fost selectat 70 de trupe pentru cele trei secțiuni (clasele I-IV, V-VIII și IX-XII) și au susținut un maraton teatral în română, franceză, germană, spaniolă, engleză, care în cifre înseamnă 2.200 de minute de spectacol.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI