More

  Teapa de milioane de euro pentru cateva firme din Pascani din partea spaniolilor de la Dytras

  Array

  Teapa teribila cu bani europeni. pentru mai multe firme din Pascani. O societate din grupul firmei spaniole care a castigat licitatia pentru reabilitarea aductiunii de apa si a statiei de epurare din Pascani a intrat in faliment. Este vorba despre ce Dytras Romania S.R.L, societate care a lasat in urma datorii neachitate de zeci de miliarde de lei vechi pentru lucrari neexecutate. Licihidatorul a declansat procedura de faliment iar acum i-au fost scoase bunurile la vanzare, in valoare totala de nici 300 de miioane de lei vechi. Pe lista apare tehnica de calcul si doua autoturisme a caror valoare nu acopere nici pe departe datoriile.
  Printre firmele inselate se afla si o societate din grupul de firme ACK unde este actionar si senatorul Florin Constantinescu. Societatea are de incasat de la Dytras aproape 1,2 mil de lei, dar nu se stie daca va recupera vre-un leu.

  In aceeasi situatie se afla mai multe societati din Pascani. Si Prest Serv Apa SA Pascani a fost la un pas de ramen pagubita cu o alta societate din grupul Dytras care a intrat in insolventa. Conform contractului, societatea spaniola mai avea de de executat lucrari de peste 1 milioan de euro descoperite de specialisti la receptia partiala a investitiei.

  Noroc ca societatea de apa si canal din Pascani a executat garantia bancara de cca 1,7 mil de euro acum lucrarile fiind reluate pentru a fi finalizate pana in primavara anului viitor.

  Mentionam ca valoare toatala a proiectului este de 14 milioane de euro, 75% din fonduri europene iar restul de la bugetul de stat si bugetul local.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp