13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Ţeapă cu servicii medicale gratuite, girată de Consiliul Judeţean

Atenţie mare la serviciile medicale gratuite. Înainte de a vă bucura că veţi beneficia de investigaţii medicale fără să plătiţi, interesaţi-vă temeinic cine sunt cei care fac astfel de promisiuni. Asta deoarece de cele mai multe ori este vorba de înşelăciuni uriaşe puse la cale de oameni fără scrupule.
Într-o astfel de capcană au căzut şi reprezentanţii Primăriei Moțca.La recomandarea Consiliului Judeţean Iaşi edilul comunei a acceptat să primească o echipe de medici care să acorde consultaţii gratuite. A vorbit telefonic cu un bărbat care s-a recomandat că este medic, membru al Asociaţiei “Medici Fără Frontiere”. El a spus că vrea să vină la Moțca împreună cu alţi specialişti, dar pentru transportul aparaturii medicale trebuie achitate anumite costurile. În jur de 2500 de lei, nu din bugetul local ci din sponsorizări de la societăţile din comună. Soluţia a fost oferită chiar de beneficiar, iar primarul a convins doi oameni de afaceri să plătească.

După ce a primit banii, medicul recomandat de Consiliul judeţean nu a mai răspuns la telefon. La fel au păţit şi alţi primari pentru care reprezentanţii judeţului au trimis o informare.

Primarul comunei Motca a fost nevoit să îşi ceară scuze de la sătenii dezamăgiţi. Asta după ce i-a informat că vor beneficia de consultaţii gratuite.

Excrocheria a funcţionat şi în alte judeţe din ţară. De exemplu la Vaslui, acelaşi escroc, aceeaşi poveste. Omul mergea la primării, semna contract de colaborare, fără nicio pretenţie din punct de vedere financiar, iar apoi, a doua zi cerea sume cuprinse între 800-1200 lei, bani pe care îi va folosi pentru ca „să poată acorda consultaţii în condiţii civilizate”.

Foto: Constantin Serioja Hobinca, primar Moțca

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow