More

  Ţeapă cu servicii medicale gratuite, girată de Consiliul Judeţean

  Array

  Atenţie mare la serviciile medicale gratuite. Înainte de a vă bucura că veţi beneficia de investigaţii medicale fără să plătiţi, interesaţi-vă temeinic cine sunt cei care fac astfel de promisiuni. Asta deoarece de cele mai multe ori este vorba de înşelăciuni uriaşe puse la cale de oameni fără scrupule.
  Într-o astfel de capcană au căzut şi reprezentanţii Primăriei Moțca.La recomandarea Consiliului Judeţean Iaşi edilul comunei a acceptat să primească o echipe de medici care să acorde consultaţii gratuite. A vorbit telefonic cu un bărbat care s-a recomandat că este medic, membru al Asociaţiei “Medici Fără Frontiere”. El a spus că vrea să vină la Moțca împreună cu alţi specialişti, dar pentru transportul aparaturii medicale trebuie achitate anumite costurile. În jur de 2500 de lei, nu din bugetul local ci din sponsorizări de la societăţile din comună. Soluţia a fost oferită chiar de beneficiar, iar primarul a convins doi oameni de afaceri să plătească.

  După ce a primit banii, medicul recomandat de Consiliul judeţean nu a mai răspuns la telefon. La fel au păţit şi alţi primari pentru care reprezentanţii judeţului au trimis o informare.

  Primarul comunei Motca a fost nevoit să îşi ceară scuze de la sătenii dezamăgiţi. Asta după ce i-a informat că vor beneficia de consultaţii gratuite.

  Excrocheria a funcţionat şi în alte judeţe din ţară. De exemplu la Vaslui, acelaşi escroc, aceeaşi poveste. Omul mergea la primării, semna contract de colaborare, fără nicio pretenţie din punct de vedere financiar, iar apoi, a doua zi cerea sume cuprinse între 800-1200 lei, bani pe care îi va folosi pentru ca „să poată acorda consultaţii în condiţii civilizate”.

  Foto: Constantin Serioja Hobinca, primar Moțca

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI