22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Te angajezi la 18 ani, munceşti până la 65 şi… câţi ani mai prinzi pensia?

Suntem condamnaţi să ne petrecem bătrâneţea muncind. Cam aşa s-ar putea rezuma, într-o singură propoziţie, concluziile unui raport dat publicităţii, în 2012, de Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), care dă veşti sumbre salariaţilor din ziua de azi, mai ales tinerilor care abia îşi încep activitatea.

utorii raportului ‘Pensions Outlook 2012’ (‘Perspectivele de Viitor ale Sistemelor de Pensii – 2012’) iau în calcul mai mulţi factori, precum criza economică globală, îmbătrânirea populaţiei din statele dezvoltate şi creşterea speranţei de viaţă şi creionează o situaţie pe piaţa muncii care nu este deloc de natură să ne liniştească.
În viitor, vârsta de pensionare va creşte radical, sistemele publice de pensii nu vor face faţă presiunii financiare, iar aceia dintre noi care vor „apuca” vârsta de pensionare vor primi pensii din ce în ce mai mici, uneori chiar spre limita subzistenţei. Dar să vedem în amănunt ce ne prezic analiştii prestigioasei organizaţii amintite anterior.

Ne vom pensiona către 70 de ani şi vom primi cu 20-25% mai puţini bani
Potrivit raportului ‘Pension Outlook 2012’, recentele reforme ale sistemelor de pensii vor conduce la sume mai mici primite de generaţiile viitoare de pensionari, în medie cu 20-25%. Această primă ediţie a raportului afirmă că guvernele vor trebui să se concentreze pe două politici fundamentale care să le permită să facă faţă crizei financiare din sistemele publice: ridicarea vârstei de pensionare şi o implicare mai mare a schemelor de pensii private.

Continuare pe Ziarul Financiar

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow