24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Taxiurile, la control! Consilierii vor o comisie, în urma reclamaţiilor

Activitatea firmelor de taximetrie din Paşcani a intrat în vizorul consilierilor locali. Sorin Olariu de la PMP ( foto)  a solicitat în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute să fie înfiinţată o comisie de control pentru verificarea licenţelor acordate şi în ce măsură sunt respectate obligaţiile asumate atât de şoferi cât şi de patroni. Alesul local susţine unele autorizaţii nu sunt folosite în timp ce alţii aşteaptă de ani de zile să obtina avizul Primăriei. Mai mult, unii şoferi refuza cursele pe traseele scurte iar pe timp de noapte nu prea sunt de găsi taxiuri deşi transportatorii s-au obligat să aibă program non stop.
În acelaşi context consilierii liberali au solicitat Primăriei măsuri concrete pentru combaterea pirateriei în transportul de persoane.
Problema a mai fost discutată până acum dar fără nici un rezultat iar Poliţia Locală încă nu a primit împuternicirea de a verifica şi aplică sancţiuni taximetriştilor.
Viceprimarita Gabriela Nedelcu susţine că Poliţia Municipiului a fost înştiinţată de aceste cazuri, dar până acum nu au fost luate măsuri concrete.
La Paşcani prin hotărâre a Consiliului Local, au fost aproabate 115 autorizaţii de taxi. În momentul de faţă 112 sunt folosite iar 3 în procedura de atribuire. Cele mai multe sunt deţinute de societatile Ovimixt şi Ovidiu SRL (GAJ), 35 la număr. Urmează şoferii individuali care deţin în total 29 de autorizatii, TOD Taxi – 24 autorizaţii, BET Taxi 14, ZAH Taxi 7 şi Nemesis cu 3 autorizaţii.
Menţionăm că adminsitratia locală a mai autorizat ca transportatori de persoane în municipiul Paşcani încă 10 societăţi şi PFA-uri, dar ele nu deţin nici o autorizaţie de taxi. O parte dintre ei desfăşoare însă activităţi de taximetrie, în mod ilegal.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI