27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Taximetriști cu tupeu. Ce trebuie să faceți dacă sunteți refuzați

Dacă aveți nevoie de un taxi și șoferul va refuză, puteți aduce la cunoștința primăriei acest aspect și totodata puteți anunța protecția consumatorului. Astfel de situații sunt ilegale și pot fi sancționate conform prevederilor legale. Un astfel de caz a fost relatat printr-o postare pe un grup de socializare din Pașcani, în care o femeie atrăgea atenția atât firmelor de taxi cât și taximetristilor particulari să nu mai refuze clienții pe motiv că aceștia au probleme de sănătate sau distanțele de parcurs sunt prea mici.

„In atenția companiilor de taximetrie și a taximetriștilor particulari din orașul Pașcani, in special din zona gării:
Apelez la umanitatea dvs și am rugămintea să nu mai refuzați clienți, care abia se țin pe picioare din cauza bolii, pe motiv că distanța este prea mică și nu doriți să porniți mașina pentru atât. Vi se oferă o sumă mai mare pentru aceeași distanță din disperare, nu din plăcere.
Lăcomia nu ii sta bine niciunui om. Când spun”OM”, mă refer la înțelesul adevărat al acestui cuvânt, iar indiferenta, lăcomia și inima de piatră nu se regăsesc în „OM”.
Va mulțumesc!
P.S . Există soluție legală, dar mă întreb de ce sa răspund cu aceeași răutate și să rămână niște oameni fără locuri de muncă, licențe și tot ce implica aceasta activitate?
Când de fapt totul e foarte simplu: să îți faci treaba pentru care ești plătit.
As mai numi o atitudine pe care trebuie sa o aibă oricine lucrează în domeniul serviciilor, și anume amabilitatea, salutul, ajutorul oferit clientului care are și bagaje …..dar nu sunt convinsa că am cui să cer asta, daca interiorul omului este pustiu.”  se precizează în postare.

 

Un patron al unei firme de taxi a explicat, pentru Bit Tv, faptul că șoferii nu pot refuza cursele, indiferent de distanță care ar urma să fie parcursă și cu atât mai mult în situația în care pasagerii sunt bolnavi. El susține că astfel de situații pot fi întâlnite mai des în rândul taxiurilor care nu primesc comenzi prin intermediul dispeceratului.

Conform regulamentului aprobat de consiliul local Pașcani, taximetriștii nu au voie să refuze cursele și sunt prevăzute sancțiuni în astfel de situații.  Reprezentanții primăriei nu au transmis un punct de vedere referitor la această situație pana la momentul publicării acestei știri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow