10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Taximetrist taxat cu 1000 de lei pentru lipsa atestatului

Inspectoratul Poliției Județene Iași a inițiat din nou acțiuni de verificare a circulației în regim de taxi, așadar au fost sesizate iarăși cazuri de abatere de la lege.
Ieri, poliţiştii rutieri au organizat o acţiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor care duc la producerea accidentelor rutiere, precum şi pentru depistarea conducătorilor auto care efectuează transport persoane în regim “Taxi”, fără respectarea legislaţiei în domeniu.
Spre exemplu, în Pașcani, un taximetrist a fost prins circulând fără a avea asupra sa atestatul de pregătire profesională.
După cum afirmă Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Poliție din Iași, ”conducătorul unui autoturism, U.C., de 62 de ani, din municipiul Paşcani, care conducea un autoturism echipat taxi pe o stradă din municipiul Paşcani, iar în urma controlului efectuat s-a stabilit că nu deţine atestat de pregătire profesională. A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei.”

Amenda a fost aplicată firmei de taxi, nu șoferului, iar astfel de abateri de la lege sunt destul de practicate. Acțiunea de ieri a poliției e un exemplu în acest sens, din cele peste 200 de sancțiuni, zece fiind pe motivul utilizării regimului de taxi fără atestatul de pregătire corespunzător.

Așadar atât taximetriștii, cât și firmele de taxi trebuie să respecte legislația specifică și regulile de circulație rutieră, în caz contrar riscând să fie sancționați, conform legilor în vigoare sau chiar să își piardă permisul de conducere, așa cum s-a întâmplat cu unul dintre șoferii de taxi, în urma acțiunii de ieri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow