8.5 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Taximentrist amendat pentru centura de siguranță

Ieri, au început noi acțiuni ale Poliției Județene, care privesc și regimul de taxi.
Astfel, un taximetrist din Pașcani, H.Ionuț, a fost amendat după ce a fost surprins în trafic, pe o stradă din localitate, conducând fără centură de siguranță. În consecință, tânărul șofer a fost amendat cu aproape 200 de lei.
Sancțiunea este surprinzătoare, având în vedere că majoritatea taximetriștilor circulă mai ales în localitate, fără a folosi centura de siguranță.

Polițistul a mai constatat și că numărul mașinii era murdar, motiv pentru care tânărul a primit avertisment și i-au fost aplicate două puncte de penalizare.
Așadar taximetriștii trebuie să fie atenți atât la respectarea tuturor regulilor de circulație rutieră, cât și la vizibilitatea numerelor de înmatriculare, în caz contrar riscând să fie sancționați, conform legilor în vigoare.
Menționăm că acest exemplu face parte din contextul unei acțiuni mai ample a Poliției Județene, efectuate și pe raza orașelor Târgu Frumos și Hârlău, acțiune care urmărește respectarea precizărilor legislative în regimul de taxi.
În cadrul acestei inițiative, organizate ieri la nivelul județului Iași, precizăm că au fost aplicate peste 70 de sancțiuni în valoare de peste 20 de mii de lei și au fost reținute trei permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow