-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Taxele si impozitele locale au fost aprobate din nou

Taxele si impozitele locale pentru anul 2022 au fost aprobate, din nou, la Pascani. La solicitarea primarului, legislativul local intrunit in sedinta extraordinara, a treia zi de Craciun, a anulat hotararea aprobata cu cateva zile in urma, pe 22 decembrie a.c. si a votat o noua varianta. Sefa Finatelor Locale a explicat ca au fost necesare o serie de completari dupa ce legislatia a fost modificata recent.

In acelasi context, edilul municipiului a spus ca de acesta data nu au fost modificate taxele si impozitele locale, dupa ce in sedinta trecuta au fost indexate cu 5,1%, rata inflatiei pe anul trecut.

Proiectul a fost aprobat doar de consilierii de la PNL si ProRomania. Cei din opozitie s-au abtinut, din nou, de la vot. Ei au propus reducerea cu 50% a taxelor si impozitelor locale pe proprietate, atat la persoane fizice cat si la cele juridice, dar amendamentele nu au fost aprobate.

Mentionam ca la sfarsitul anului 202, taxele si impozitele pascanenilor au fost majorate cu o medie de peste 40%. Proiectul a fost propus de primarul Marius Pintilie si a fost votat de consilierii PNL si cei de la Pro Romania. Motivul principal al majorarii a fost amenajarea lacului Pestisorul, investitie care nici macar nu a fost inceputa.

Alte articole

Primaria vrea sa toaleteze si copacii din curtile cetatenilor din suburbii

  Administratia locala din Pascani intentioneaza sa-si extinda actiunile de...

Incepe proiectarea pentru amenajarea „iazului” Pestisorul

Dupa cativa ani de promisiuni si asteptari, administratia locala...

Ieşenii trebuie să se aştepte la o nouă vară secetoasă

Specialiștii spun că, dacă ritmul precipitațiilor va rămâne același,...

Sedinta bugetelor, in ultima zi a lunii. 25 de proiecte pe ordinea de zi

Sedinta grea la sfarsitul lunii ianuarie. Legislativul pascanean a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow