-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Taxele si impozitele locale ar urma sa crească. Pintilie: Avem nevoie de mai multi bani la bugetul local!

Primaria Pascani se pregătește sa majoreze taxele si impozitele locale pentru anul 2022. Proiectul ar urma sa fie supus aprobării legislativului local in vara acestui an. Precizările au fost făcute de primarul municipiului, in cadrul conferinței săptămânale de presa. Pentru ca este o măsură nepopulara, înaintea votului, ar urma sa aibă loc o consultare cu toți consilierii locali. Deocamdată se fac calcule comparative cu alte municipii din țară si chiar comune. În urma analizei se va stabili care taxe si impozite ar urma sa crească si dacă sunt situații in care se impune diminuarea lor.

Primarul Marius Pintilie susține ca municipiu Pascani are nevoie de mai multi bani la bugetul local pentru realizarea investițiilor promise si acoperirea cheltuielilor. Ei pot fi obținuți prin majorarea taxelor si impozitelor locale sau/si din fonduri europene si guvernamentale. De exemplu reprezentanții administrației locale au arătat in repetate rânduri ca taxa de salubritate ar trebui sa crească pentru a acoperi cheltuielile de colectare si depozitare a gunoiului. Edilul a mai spus ca are in intenție de a depune noi proiecte si ca a solicitat Consiliului Județean finanțare pentru amenajarea a 200 de platforme de colectare selectiva.

`Inainte de a fi majorate, taxele si impozitele locale pentru anul 2021 vor fi indexate cu rata inflației, 2,6%. Proiectul a fost in dezbatere publica, pana pe 25 martie si urmează sa fie supus aprobării Consiliului Local.
Menționăm ca fosta administratie locală a menținut la minim cotele de impozitare, mai ales pentru terenuri si clădiri. Odată cu schimbarea Codului Fiscal, in anul 2015, taxele si impozitele au fost diminuate mai ales pentru agenții economici, apoi au fost actualizate, anual, cu rata inflației.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow