24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Taxele si impozitele din Pascani au ramas la fel ca in 2012. Primarul a retras proiectul privind majorarea cu 16%. De luni incepe incasarea lor

Vesti bune pentru pascaneni. Taxele si impozitele locale au ramas la nivelul anului 2013, asa cum au fost votate la sfarsitul lunii octombrie. Astazi in sedinta extraordinara, primarul Dumitru Pantazi a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotarare privind majorarea lor cu 16.5% , conform prevederilor Codului Fiscal.

Edilul pascanean a anuntat, mai apoi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a retras proiectul pentru ca a promis in campania electorala ca nu va majora taxele si impozitele in anul 2013. El a prezentat si o serie de masuri care ar urma sa fie luate in acest an pentru a compensa veniturile la bugetul local.
,, Prim majorarea taxelor si impozitelor locale am fi avut de incasat la bugetul local cu cca 7 mld de lei mai mult. Cred ca putem recupera acesti bani din alte surse. In primul rand prin plata datoriilor bugetare mostenite de la fosta administratie vom face, in acest an, o economie de cateva zeci de miliarde de lei bani pe care Primaria ii platea pana acum pentru majorari de intarzaiere si penalitati. In al doilea rand vom lua masuri immediate pentru recuperarea datoriilor de la contribuabilii rau – platnici.
Avem trei volume cu listele celor care au restante la plata taxelor si impozitelor locale. De regula cei cu venituri modeste sunt primii la ghiseele de plata in timp ce altii care fac afaceri sau au bani sunt rau platnici. De asemenea vom acorda o atentie deosebita modului de gestionare a resurselor publice. Am eliminat cheltuielile neimportante si vom verifica contractile de concesiune . De exemplu, doar cateva zeci de societati din Pascani au achitat taxa de functionare si sunt persoane care nu au contracte de concesiune desi detin, fara sa plateasca, terenuri sau spatii din domeniul public…Din calculele noastre avem de recuperat cca 200 de miliarde de lei.,, a spus edilul pascanean.
Mentionam ca incasarea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2013 va incepe de luni, la ghiseele de la Finantele Publice Locale.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow