0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Taxe și impozite mai mari pentru case și mașini, din 2023. Cu cât vom plăti în plus

2022 ne-a adus inflaţie galopantă şi scumpiri usturătoare. Urmează, însă, încă un an greu. De la 1 ianuarie vom plăti mai mult pe vacanţe, mese la restaurant şi asigurări auto. Ţigările se vor scumpi cu cel puţin un leu, iar ţigaretele electronice vor fi taxate pentru prima oară în toată Uniunea Europeană.

De la 1 ianuarie, taxa pe valoarea adăugată va creşte de la 9 la 19% pentru băuturi acidulate cu zahăr, cidru şi bere fără alcool. În acelaşi timp se măreşte şi TVA plătit de hoteluri şi restaurante de la 5 la 9%.

Radu Dumitrescu, proprietar restaurante: Înseamnă o creştere a prețurilor pentru cetățeni. Înseamnă, bineînţeles, la sfârşit, venituri mai mici, pentru ca oamenii nu îşi vor mai permite sa iasă la restaurant cu aceeaşi frecvenţă cu care ieşeau înainte.

Florentina Lazăr, reporter Observator: De anul viitor, vor creşte taxele şi impozitele pe proprietăţi şi maşini. Acestea ar urma să fie indexate cu rata inflaţiei din 2021, aşadar cu 5,1%, în funcţie de deciziile consiliilor locale. Şi asigurările RCA vor fi mai scumpe.

Continuarea pe Observator

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow