21.4 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Taxe si impozite mai mari cu 16% si la Pascani

taxe si imp vot cl

Taxele si impozitele locale au fost pana la urma majorate si la Pascani cu 16,2%. Hotararea a fost luata in cadrul sedintei ordinare de astazi cu 12 voturi pentru din partea consilierilor PSD, abtineri din partea consilierilor PDL, 2 voturi impotriva din partea consilierilor PP DD si 4 voturi impotriva din partea consilierilor PNL.

Initiatorul proiectului , primarul Dumitru Pantazi a aratat ca acesta masura a fost impusa de Guvern tuturor autoritatilor locale care inregistreaza arierate . El a spus ca ii pare rau ca trebuie luata acesta masura si a aratat ca Primaria Pascani mai are datorii de achitat de cca 50 de mld de lei, din cele cca 200 de miliarde de lei vechi mostenite de la fosta administratie.

In replica consilierul Ioan ionita a cerut explicatii despre consecintele pe care le-ar avea legislativul local in eventualitatea mentinerii taxelor si impozitelor locale la nivelul anului trecut si a atras atentia ca de regula astfel de decizii  pot fi laute din timp, cu cel putin 6 luni de zile inainte de majorare nu retroactiv asa cum se intampla prin aceasta hotarare.

Mentionam ca pascanenii care si-au achitat deja datoriile catre bugetul local vor fi nevoiti sa plateasca si majorarile dar in partea a doua a anului. Conform hotararii nu au fost indexate toate taxele si impozitele locale cu coeficientul de inflatie de 16.2%, ci doar o parte dintre ele si anume impozitele pe cladiri la persoanele fizice, impozitele pe teren la persoanele fizice si cele juridice, cele pe firma etc. Acum nu au fost indexate impozitele pentru mijloacele de transport deoarece ele au fost actualizate in fiecare an.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow