11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Taxe reduse cu 95 % pentru autoturismele hybrid

Guvernul a stabilit săptămâna trecută, prin ordonanţa de urgenţă că impozitul pentru mijloacele de transport de tip hibrid va fi redus cu 95%.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota, a arătat că măsura a fost adoptată pentru a stimula achiziţia mijloacelor de transport ecologice, potrivit Mediafax.
Măsura vine într-o perioadă în care constructorii auto incearcă diverse variante pentru a reduce emisiile de noxe: un exemplu ar fi acela ca, la Euro6, o parte din producători folosesc Adbluepentru a avea acest standard , lucru care este relativ incomod pentru clienţi ( http://www.automarket.ro/stiri/ce-este-adblue-si-la-ce-foloseste-58387.html ).

In marile metropole europene dieselul este limitat prin impunerea de taxe suplimentare pentru cei care circulă în zonele centrale, din cauza emisiilor de noxe. Cel mai proeminent exemplu este Parisul unde se discută de interzicerea autoturismelor diesel începand cu 2020.

În județul Iaşi au fost inmatriculate până în prezent aproximativ 200 de autoturisme hybrid, peste 97% dintre acestea aparţinând mărcilor Toyota şi Lexus.

Viitorul este reprezentat de tehnologiile hybrid, electric şi hydrogen. Autoturismele hybrid sunt soluţia pentru următorii 10 ani, timp în care se va dezvolta infrastructura pentru electric şi hydrogen.

Alte avantaje pe care le au clienţii care achiziţionează un autoturism hybrid sunt: lipsa taxei de înmatriculare, consum redus cu 40% faţă de maşinile convenţionale, putere mare, o experienţă extraodinară a condusului datorată faptului că maşina este extrem de silenţioasă, fiabilitate extraordinară – de 4 ori mai fiabile deâat maşinile convenţionale. La toate aceste avantaje se adaugă costurile reduse de întreţinere şi garanţia mare oferită de producător (bateriile pentru sistemul hybrid au 10 ani garanţie).

Sursa: Ziarul de Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow