10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Taxe pentru producatorii agricoli in pietele din Pascani

Vanzatorii din pietele pascanene vor trebuie sa achite cateva taxe la bugetul local pentru a-si desfasura activitatea. Este vorba despre contravaloarea pentru eliberarea certificatului de producator si a carnetului de comercializare, valabile un an de zile. Pretul va fi stabilit la inceputul saptamanii viitoare in sedinta de Consiliu Local.

Producatorii care vor sa isi vanda marfa in piete vor trebui sa achite noi taxe la bugetul local. Pe ordinea de zi a sedintei de marti este un proiect de hotarare pentru aprobarea acestor dari. Este vorba despre eliberarea atestatului de producator si a carnetului de comercializare, in valoare de 60 de lei, respectiv, 15 lei.

Aceste taxe se vor achita anual, insa comerciantii vor trebuie sa plateasca si o viza semestriala de 10 lei.

Pana in prezent, acestia plateau doar pentru certificatul de producator si o taxa de 5 lei, trimestrial. Potrivit unei legi date in luna octombrie a anului trecut, acest act a fost inlocuit cu atestat si carnet de comercializare. Vanzatorii sunt obligati sa completeze cate o fila cu produsele agricole transportate sau vandute intr-o zi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow