4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Taxe pentru producatorii agricoli din Targu Frumos

Schimbarile legislative din domeniul agricol sunt puse in practica si la Targu Frumos. Certificatul de producator va fi inlocuit de atestat si carnet de comercializare din luna mai. Astfel ca, adminstratia locala a stabilit taxele pentru eliberarea celor doua documente, care vor fi valabile un an de zile.

Legislativul local din Targu Frumos a stabilit in sedinta de saptamana trecuta taxa pentru eliberarea atestatului de producator si a carnetului de comercializare. In proiectului de hotarare preturile stabilite au fost de 60 de lei pentru atestat si 20 de lei pentru celalalt document. Insa, un consilier a venit cu un amendament pentru modificarea acestor tarife. Costel Colotin a precizat ca preturile sunt prea mari pentru micii producatori din oras si ca diferenta dintre pretul de achizitie a acestor documente si pretul pentru eliberarea lor este prea mare.

Edilul orasului, Ionel Vatamanu, a sustinut ca banii incasati de la producatori se vor cheltui pe modernizarile din piata.
Alesii locali au votat in cele din urma ca taxa pentru atestat sa fie de 50 de lei si pentru carnet, de 15 lei. Proiectul de hotarare a trecut cu zece voturi “pentru” si sase abtineri.
Mentionam ca pana in luna aprilie a acestui an este valabil certificatul de producator, care a costat 80 de lei. Potrivit unei legi date in luna octombrie a anului trecut, acest act a fost inlocuit cu atestatul de producator si carnetul de comercializare. Vanzatorii sunt obligati sa completeze cate o fila cu produsele agricole transportate sau vandute intr-o zi.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow