21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Taxe mai mari pentru studentii din Copou

Dupa ce a creat un deficit de peste 3.5 milioane euro, conducerea Universitatii Al. I. Cuza (UAIC) a decis sa-si scoata „parleala” de pe urma studentilor. Biroul Executiv al Consiliului de Administratie (BECA) de la Cuza a luat o decizie curioasa si revoltatoare, in sedinta din data de 21 mai 2013. Studentii vor plati mai multi bani, in aceasta vara, daca intentioneaza sa fie cazati in caminele institutiei.

In acest caz, in cele doua camine deschise in regim hotelier, caminul C3 – Complexul Targusor-Copou si C11 – Complexul Codrescu, cei care solicita cazare pentru desfasurare unor activitati didactice care nu se incadreaza in structura anului universitar, cei care participa la diferite manifestari organizate de UAIC, profesorii si salariati, vor achita 10 lei pe zi pentru caminul C11, respectiv 15 lei pe zi in caminul C3.

De asemenea, studentii care solicita cazare din alte motive decat activitatile didactice vor trebui sa plateasca 15 lei pe zi pentru cazare in caminul C11 sau 20 lei pe zi pentru caminul C3. Vor avea de achitat cate 25 de lei pe zi si studentii sau salariatii care ii vor insoti pe studenti, dar si profesorii care se prezinta la examenele de grad sau definitivat. Acestia vor scoate din buzunar 45 de lei pe zi, fata de 40 anul trecut, cu specificare ca 45 de lei pe zi este tariful pentru o camera de o persoana, 70 de lei pe zi pentru doua persoane cazate intr-o singura camera si 80 de lei pe zi pentru trei persoane cazate. sursa bzi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow