25.8 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Taxa uriasa pentru pascaneni, de la anul. Contribuabilii sunt invitati la dezbatere, pe 12 ianuarie – DOC

Lovitura de graţie contribuabililor păşcăneni. Administraţia locală se pregătesc să impună la plata cea mai mare taxa anuală, o adevărată povară mai ales pentru familiile numeroase. Proiectul a fost deja lansat în dezbatere publică şi ar urma să fie aplicat din februarie 2015.

Este vorba despre taxa specială de salubrizare care ar urma să înlocuiască facturile la societatea CLP Eco-Salubritate SA Paşcani, de 8 lei pe lună pentru fiecare membru de familie. Ea ar trebui achitata doar de persoanele fizice, de două ori pe an: până pe 31 martie pentru lunile ianuarie –iunie şi până pe 30 septembrie pentru a doua jumătate a anului.
Cuantumul taxei pe familie se calculează în funcţie de declaraţiile pe proprie răspundere care trebuie depuse până la sfârşitul lunii ianuarie. Cine refuza să plătească acesta taxa risca să fie sancţionat cu o amendă de până la 500 de lei. Sunt scutite de la plată, persoanele cu handicap , veteranii şi văduvele de război precum şi cei care au fost persecutaţi politic.

La un calcul simplu o familie cu doi copii ar trebui să plătească 384 lei pe an , iar una cu 3 sau patru membri 480 respectiv 576 de lei pe an. Situaţia va fi şi mai împovărătoare pentru familiile numeroase iar declaraţii trebuie făcute pentru fiecare imobil în parte.
Dezbaterile pe acesta temă sunt programate să aibă loc pe data de 12 ianuarie 2015. Proiectul va fi dezbătut cel mai probabil în prima şedinţă ordinară de anul viitor. Până atunci cetăţenii sunt invitaţi să participe cu sugestii sau opinii pentru îmbunătăţirea proiectului.
Primăria spune că taxa de salubrizare este în stadiu de proiect şi că ea poate fi modificată în funcţie de propunerile rezultate din dezbaterile care vor avea loc.
Conform notei de fundamentare taxa ar fi necesară pentru că societatea de salubritate să aibă bani pentru investiţii aşa încât din anul 2016 să poată opera aceste servicii în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iaşi. Pascaniul a aderat la acesta asociaţie în anul 2009 fără analizarea consecinţelor: închiderea gropii de gunoi de la Paşcani şi transportarea deşeurilor la depozitul ecologic de la Iaşi precum şi creşterea preţului.

Documente TAXA SALUBRITATE

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow