More

  Taxă specială pe un drum comunal din Hârlău

  Array

  Soferii autovehiculele cu o greutate mai mare de 16 tone vor trebui sa plateasca o taxa cu greutate daca vor circula pe ruta DC 150 Harlau-Parcovaci. Edilul orasului, Constantin Cernescu, a cerut Consiliului Judetean sa acorde avizul pentru introducerea unei taxe in valoare de 500 lei/transport in vederea restrictionarii circulatiei masinilor de mare tonaj.

  Aceasta propunere a venit dupa ce, in fiecare primavara, administratia locala cumpara circa 30 tone de asfalt pentru repararea drumului. Din cauza circulatiei intense a vehiculelor cu greutate mai mare de 16 tone, in special a celor incarcate cu material lemnos de la parchetele din zona, tronsonul de drum se strica din ce in ce mai mult. Astfel ca, daca vor dori sa pastreaza acelasi traseu, vor trebui sa scoata de fiecare data din buzunar 500 de lei. “Din acesti bani vom intretine drumul comunal. Speram ca suma destul de mare pe care vor trebui sa o plateasca ii vor face sa nu mai incarce masinile mai mult decat ar trebui” a declarat Constantin Cernescu.

  Astfel ca, la numai doua saptamani de cand a avut loc ultima sedinta de CJ, joi, 25 aprilie a.c., pe ordinea de zi se afla si un proiect de hotarare ce face obiectul acestei taxe pentru drumul comunal.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet