26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Taxa radio-TV a fost eliminată

- Advertisement -

Camera Deputaților a adoptat marți proiectul lui Liviu Dragnea privind eliminarea celor peste 100 de taxe nefiscale, printre care și taxa radio-TV. În favoarea proiectului au votat 225 de deputați. Niciun vot nu s-a înregistrat împotrivă. Camera Deputaţilor este for decizional, astfel că legea merge la promulgare.

Legea prin care se taie 100 de taxe nefiscale a fost adoptată de Camera Deputaților cu 225 de voturi pentru. De la 1 ianuarie 2017, se elimină timbrul de mediu, taxa radio-tv și alte taxe pentru eliberarea unor documente. Deși parlamentarii PNL au criticat unele prevederi din proiect, l-au votat. Legea a fost adoptată în unanimitate. Persoanele fizice plătesc lunar 6 lei și 50 de bani taxă Radio-TV, obligatoriu în factura la energia electrică. Pentru că legea a fost adoptată de Camera Deputaților în procedură de urgență, nu poate fi atacată la Curtea Constituțională decât în următoarele două zile.

Menționăm că taxele incluse în proiectul PSD spre eliminare sunt timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow