0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Taxă pentru operatorii de telecomunicații la Heleșteni

Noi surse de venit pentru bugetul local al comunei Helesteni. Incepand de anul viitor, operatorii de telecomunicatii vor trebui sa plateasca o taxa administratiei locale pentru folosirea domeniului public

Hotararea a fost luata in sedinta de consiliu local, de ieri, 30 octombrie a.c.. Legislativul a hotarat ca cei doi furnizori de servicii din Helesteni, Norbert Comunication – It si Romtelecom vor trebui sa plateasca 22 euro/an pe km atat pentru retelele subterane cat si cele supraterane, care se intind pe o distanta de circa 8 km.

Mentionam ca aceasta taxa se impune dupa ce anul trecut a fost data o lege a infrastructurii de telecomunicatii, ceruta de catre Asociatia de Comunicatii prin Cablu pentru facilitarea si modernizarea retelelor.

Tot in sedinta de ieri s-a discutat si despre taxele locale pentru locuitorii comunei pentru anul viitor. Singurele schimbari au fost introducerea taxei pentru divortul la Primarie, ce va fi de 600 lei si majorarea celei pentru punerea in posesie a proprietarilor pe terenuri, care a ajuns de la 20 lei la 35 lei pe hectar.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow