More

  Taxa de salubritate mai mare în comuna în care doar 1/3 din locatari o plătesc

  Array

  Veşti neplăcute pentru sătenii din comună Valea Seacă. Taxa de salubritate plătită de persoanele fizice a fost majorata cu 10% din această lună. Hotărârea a fost luată aseară de legislativul local, cu 7 voturi pentru şi 5 împotriva, la propunerea primarului interimar, Gheorghe Baiceanu.
  Edilul localităţii a motivat că majorarea taxei de salubritate de la 5 la 6 lei pe lună pentru familiile cu două sau mai multe persoane şi la 3 lei pentru cele cu o singură persoană este necesară pentru acoperirea cheltuielilor de colectare şi transport al gunoiului menajer din comună. De asemenea pentru societăţile comerciale taxa de salubritate este de 30 de lei pe lună.
  Consilierii din opoziţie au contestat cifrele prezentate de primar şi au cerut ca taxa de salubritate să fie mult mai mică, în raport cu gradul de suportabilitate al locuitorilor comunei.
  Menţionăm că în comună Valea Seacă doar o treime din locuitori achita acesta taxa. Conform datelor din memoriul tehnico-economic din 1801 de contribuabili doar 689 plătesc serviciile de salubritate iar din cele 28 de societăţi comerciale doar 18.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet