20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Taxa de salubritate, impusa pentru o persoana decedata din anul 2000. Primarul Pintilie, nemulțumit de taxa dar nu o modifica

Atentie mare cu plata taxei de salubritate. Daca nu furnizati la timp si corect datele actualizate la Finantele Locale, riscati sa fiti obligati sa achitati sume importante de bani si penalitati de intarzaiere, sau chiar sa va fie blocate conturile.

La Pascani taxa de salubritate este de 12 lei/ persoana /luna iar plata se face in urma completarii unor declaratii fiscale unde trebuie trecut numarul de persoane din fiecare imobil. Acolo unde nu sunt depuse astfel de declaratii Finantele Locale calculeaza, din oficiu, plata pentru 4 persoane, urmand sa fie facute regularizarile (doar pentru anul in curs, nu si retroacitv) in functie de datele reale, la solicitarea contribuabilului.

De asemenea persoanele decedate, sau cele care nu mai locuiesc la adresa respectiva sunt scoase de la plata taxei de salubritate tot dupa depunerea unei cereri de unul dintre membrii familiei, in caz contrar datoria se acumuleaza si trebuie achitata. Asta deoarece la Pascani bazele de date de la Evidenta Populatiei si cele de la Finantele Locale nu sunt interconectate. Altfel spus un decedat ramane activ din punct de vedere fiscal, la Finantele Locale din Pascani, pana cand o persoana interesata face dovada si solicita scoaterea lui din evidente.
O astfel de situatie a fost prezentata primarului, la audiente, de o pascaneanca. Femeia a explicat ca are de achitat datorii de cca 1300 lei, de pe urma unei matuse decedate din anul 2000 si a solicitat lamuriri edilului. Ea sustine ca a fost depusa o cerere in acest sens, inca din anul 2018 dar de care nu s-a tinut cont.

Primarul pascanean a raspuns in mod gresit ca la Pascani taxa de salubritate se face “pe casa, nu la persoana” incercand sa explice ca pentru fiecare imobil in parte contribuabilii trebuie sa declare cate persoane locuiesc acolo.

De semenea ediul s-a plans, din nou, ca Hotararea prin care a fost impusa la plata taxa de salubritate, este “ proasta” si a recunoscut ca reclamanta este o victima a administratiei locale. Desi a fost aprobata in 2018, hotararea nu a fost modificata actuala administratie locala si nici nu au fost facute demersuri in acest sens.

In acelasi context pascaneanca de la audiente a atras atentia ca unul dintre fucntionarii de la Finantele Locale s-ar comportat urat si nu i -ar fi furnizat informatiile solicitate.
Primarul pascanean a trecut cu vederea acesta problema si a sfatuit-o pe reclamanta sa ii trimita o adresa cu toate ducumentele justificative pentru a solicita lamuriri.

Si in anii trecuti, persoane nemultumite de taxa de salubritate au reclamat astfel de situatii. Multe dintre ele au fost nevoite sa se adreseze instantelor de judecata.
Conform Hotararii nr 144 din 29 septembrie 2017 , in caz de deces sau instrainare a imobilului taxa de salubritate trebuie sa fie sistata incepand cu luna urmatoare, pe baza unei cereri si a documentelor justificative. Daca o astfel de cerere a fost depusa, asa cum sustine reclamanta, atunci taxa a fost impusa la plata in mod abuziv.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow