More

  Taxa de salubritate – Ce trebuie să facă proprietarii, chiriaşii şi cei plecaţi din localitate

  Precizări importante din partea Primăriei Paşcani, privind modul de aplicare a taxei de salubritate, de la 1 ianuarie 2018. Pentru a nu plăti mai mult decât este necesar, pascanenii de la bloc sau case trebuie  să completeze o declaraţie pe proprie răspundere privind numărul de persoane din locuinţa, in perioada 1 noiembrie 2017 – 28 februarie 2018.

  Cei care nu depun acest document vor fi amendaţi şi taxaţi din oficiu pentru 4 persoane, dar se poate face regularizarea după clarificarea situaţiei. Pe baza declaraţiilor, Finanţele Locale va trimite fiecărui proprietar de locuinţa câte o declaraţie de impunere, de unde va afla cât are de plătit. Plata taxei se va face în patru transe trimestriale: până la 31 martie, 30 iunie, 30 iunie şi 31 decembrie. Primii doi membri de familie vor achita câte 10,16 lei pe lună iar pentru următorii taxa va fi de 8 lei pe lună.
  Regulile sunt valabile şi pentru proprietarii de locuinţe închiriate. Mai exact aceştia vor fi nevoit să declare numărul chiriaşilor şi să achite pentru ei taxa de salubritate. Excepţie fac locatarii de la blocurile ANL care, deşi sunt chiriaşi, trebuie să declare numărul de membri din familie şi să achite taxa de salubritate.
  De asemenea cei care au mai multe locuinţe trebuie să depună câte o declaraţie pentru fiecare imobil în parte, cu numărul de persoane de acolo.
  Vor fi taxaţi şi păşcănenii care lipsesc din localitate sau sunt plecaţi în străinătate, dacă declaraţiile lor nu vor ajunge în timp util la Finantele Locale. Când vor face dovada că au domiciliul stabil în altă localitate sau că au lipsit cel puţin 90 de zile consecutive, taxa va fi recalculat şi vor primi banii înapoi. Pentru asta trebuie să prezinte documente din care să reiese că nu au fost acasă: viza de flotant, contractul de muncă, actul de rezidenţa sau adeverinţa de internare.

  Menţionăm că în caz de mutare sau deces trebuie anuntati inspectorii de la fisc pentru sistarea taxei de salubritate. Si in acest caz sumele încasate vor fi restituite dacă plata a fost făcută în avans. Noile reguli sunt valabile doar pentru persoanele fizice. Cele juridice vor plăti salubritatea ca şi până acum, pe bază de contract şi factura.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI