21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023
Array

Taxa de salubritate a fost aprobata, in doua variante: 10,16 lei pentru primii doi din familie, 8 lei pentru urmatorii

Păşcănenii trec la taxa de salubritate, de anul viitor. Proiectul propus de primar, la cererea operatorului de salubritate a fost aprobat astăzi de Consiliul Local. Nouă taxa va fi obligatorie de la 1 ianuarie 2018 pentru toţi locuitorii municipiului.

Plata se va face la Finanţele Locale, trimestrial, pe baza unor declaraţii pe proprie răspundere care trebuie depuse în perioada 1 noiembrie 2017 – 28 februarie 2018.
Conform hotărârii cuantumul taxei de salubritate este variabil în funcţie de numărul de persoane din locuinţa. Primii doi vor achita câte o taxă de 10,16 lei de persoană, pe lună iar următorii câte 8 lei de persoană pe lună. Pentru agenţii economici actualele tarifele rămân în vigoare pe baza contractelor încheiate cu operatorul de salubritate.
Taxa de salubritate a fost votată doar de o parte din consilierii locali: cei din PSD, PMP şi doar doi de la PNL, Mihaela Spiridon şi Maria Timofte.

Restul consilierilor din opoziţie au refuzat să susţină proiectul pe motiv că nu ar fi actualizat şi suficient de documentat. Au fost şi voci care au cerut ca taxa să fie mai mică la valoarea celei stabilită de asociaţia judeţeană ADIS, 8,78 lei de persoană pe lună.
În replică reprezentanţii executivului au explicat că taxa trebuie aprobată pentru că este mai mică decât preţul actual plătit de păşcăneni iar societatea are nevoie de aceste venituri pentru a nu intra în faliment.

Mai mult modificarea proiectului ar fi presupus reluarea procedurilor de dezbatere publică şi nu ar mai fi fost timp pentru aprobarea lui până la sfârşitul anului.
În momentul de faţă păşcănenii plătesc la salubritate câte 12,72 lei de persoană, doar cei care au încheiate contracte cu operatorul local. De anul viitor serviciul va fi achitat de toţi păşcănenii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow