More

  Taxa de pășunat, motiv de scandal în Consiliul Local Hîrlău

  Array

  Discutii aprinse in legislativul local din Hirlau. Un proiect de hotarare pentru scutirea de la plata penalitatilor a unei asociatii de crescatori de animale a starnit controverse printre alesi. Consilierii s-au contrazis minute in sir si au reclamat tot felul de ilegalitati facute pe pasunile orasului.

  Asociatia Profesionala a Crescatorilor de Animale “Zootehnika” din Parcovaci a fost scutita de catre Consiliul Local de penalitati pentru plata cu intarziere a redeventei. Decizia a fost luata in sedinta de saptamana trecuta, insa a starnit un val de reactii.

  Presedintele asociatiei a cerut aceasta scutire, deoarece micii fermieri nu ii platesc taxa pentru pasunat, chiar daca se folosesc de imas. Pentru ca nu a primit banii la timp, s-au adunat datorii de 1.930 lei. O parte din alesi nu au fost de acord cu acordarea acestei facilitati, pe motiv ca in acest fel, ceilalti fermieri vor cere si ei scutire de penalitati.

  Pe de cealalta parte, chiar edilul orasului, Constantin Cernescu a precizat ca stie un satean care se foloseste de pasune fara a plati. Barbatul are sapte bovine iar de cativa ani, nu a dat nici un leu. Pentru a mentine un echilibru, politistii locali au mana libera sa scoata vitele de pe islaz daca proprietarii nu platesc la asociatie.
  Dupa cateva replici taioase, consilierii au inceput sa vorbeasca si despre constructiile facute ilegal pe imas.

  Primarul a precizat ca stie despre aceste situatii. Numai ca, pasunea nu poate fi pazit non-stop pentru a impiedica satenii sa construiasca in zona respectiva.
  Intr-un final, proiectul a fost aprobat de consilieri. Mentionam ca anul trecut, legislativul local a mai acordat astfel de facilitati pentru fermieri deoarece seceta a distrus o mare parte din pasune.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Soferita linsata de un grup de romi, pe strada Moldovei – VIDEO

  Scandal urias in centrul municipiului Pascani. In acesta seara ,pe strada Moldovei, un grup de cetateni de etnie roma a inconjurat o femeie si...

  Doi profesori de la „Sadoveanu”, confirmați pozitiv cu SARS-COV2

  Doi profesori de la Colegiul National Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani au fost confirmati pozitiv cu virusul SARS-COV 2. Unul dintre ei a aflat...

  Pășcănenii nu știu cine sunt beneficiarii de ajutoare de la Uniunea Europeană

  Desi Primaria Pascani a inceput distribuirea pachetelor alimentare de la Uniunea Europeana, multi pascaneni cu probleme sociale nu stiu daca se mai afla sau...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp