26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Taxa de mediu, majorează preţul la salubritate

- Advertisement -

Veşti proaste pentru păşcăneni, la început de an. Preţul serviciului de salubritate ar urma să crească chiar din acesta lună. Deocamdată nu se ştie cu cât şi nici nu a fost aprobată majorarea de consilierii locali. Motivul este cât se poate de serios: costurile pentru depozitarea gunoiului la groapa ecologică de la Tutora Iaşi se va dubla începând cu luna februarie. Mai exact conform unui ordin emis de Ministerul Mediului, 2413/2016 din 21 decembrie 2016 pentru fiecare tonă de gunoi depozitat trebuie achitata o taxă de 80 de lei la Fondul de Mediu.

Municipiul Paşcani transporta în fiecare lună la depozitul din Iaşi cca 600- 800 de tone de gunoi. Asta înseamnă că societatea locală de salubritate ar trebui să achite în plus peste 50.000 de lei lunar. Practic se dublează cheltuielile de depozitare costuri care se vor regăsi în preţul serviciului de salubritate, susţine directorul CLP Ecosalubritatea SA Paşcani.

Nouă taxa este obligatorie pentru toţi operatorii de salubritate. Cel din Iaşi, care administrează şi groapa ecologică au trimis deja spre aprobare noile tarife. La Paşcani problema va fi discutată cel mai probabil în sedinta de la sfârşitul acestei luni. Până atunci se aşteaptă clarificări deoarece plata taxei se face la tonă iar preţul la populaţie este in suma fixa de persoana sau in mc la societatile comerciale.
În momentul de faţă păşcănenii plătesc 12,83 lei/persoană pe lună iar societăţile 111,64 lei mc. Preţurile urmează să scadă din ianuarie cu 1%, după diminuarea TVA-ului de la 20 la 19%.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow