More

  Taxa de debranşare de la căldură a fost anulată

  Legislativul păşcănean a anulat taxa de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire. Proiectul iniţiat de primarul Dumitru Pantazi a fost aprobat de toţi consilierii prezenţi în şedinţa extraordinară care a avut loc la începutul acestei săptămâni.
  Mai exact, a fost anulată Hotărârea Consiliului Local nr 115 aprobată pe 9 august 2006 şi modificată câteva zile mai târziu, prin care locatarii erau obligaţi să achite o taxă de debranşare de la 50 la 90 lei pentru apartamente, 50 lei pentru case particulare sau 100 lei pentru o scară de bloc. Acum cetăţenii nu ar trebui să mai achite nici un leu spune edilul municipiului.
  Chiar dacă taxa oficială de debranşare a fost anulată cei care depun cererile la RAGCL tot sunt nevoiţi să achite până la 400 lei susţin cei din conducerea regiei. Sumele ar reprezenta costurile de debranşare, nu o taxă, ele fiind aprobate de Consiliul de Administratie. De cealaltă parte primarul Dumitru Pantazi susţine, în continuare, că sumele pretinse de RAGCL, pentru debranşare,  sunt ilegale şi nu ar trebui achitate de foştii abonaţi pe motiv că ele nu au fost aprobate de Consiliul Local. El a precizat că se impune verificarea acestor costuri pentru a se vedea dacă sunt sau nu justificate.

  Anularea taxei de debranşare era necesară chiar dacă RAGCL a reziliat contractele, deoarece reţelele de căldură aparţin municipalităţii iar prin hotărârea din 2006 erau impusă la plată.
  Menţionăm că regia păşcăneană de termoficare a intrat în insolventa şi prin urmare a reziliat contractele cu abonaţii pe motiv că nu mai poate furniza căldură. Din acest motiv foştii abonaţi trebuie să îşi găsească alte soluţii de încălzire cum ar fi de exemplu centralele de apartament.

  Până acum au fost înregistrate deja câteva sute de cereri de debranşare dar după primirea notificărilor de reziliere tot mai mulţi locatari aleg să se debranşeze fără să mai înştiinţeze RAGCL pe motiv că nu mai au nici o obligaţie faţă de regie. În luna aprilie mai erau la sistemul centralizat de încălzire cca 1800 de abonaţi.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Au început lucrările de consolidare la lacul Peştişorul

  Primăria Paşcani a început lucrările de reabilitare a lacului Pestisorul din parcul municipal. Lucrările sunt executate în regie proprie cu muncitorii de la Gospodăria...

  Investiţii în comuna cu trei echipe de fotbal şi străzile fără nume – VIDEO

  Pentru mulţi dintre cei care urmăresc evenimentele locale la BIT TV, comuna Valea Seacă este locul unde consilierii locali se ceartă aproape permanent, în...

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Opinii