11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Tavan surpat la Biblioteca Pascani

Situatie periculoasa la Biblioteca Municipala din Pascani. In urma ploilor si a vantului din ultimile zile o bucata din tavanul vechi al institutiei s-a prabusit intr-una din incaperi. Mai mult la fel s-ar putea intampla, oricand, si cu restul acoperisului in timp ce toti peretii cladirii sunt fisurati. Asta deoarece fosta casa de locuit a unui medic evreu , transformata intre timp in biblioteca oraseneasca, nu a fost renovata niciodata desi are peste 100 de ani de cand a fost construita. Conducerea institutiei spune ca au mai cazut si pana acum bucati din acoperis, in urma unor inundatii, si ca a fost anuntata de fiecare data administratia locala.
Directorul unitatii atrage atentia ca biblioteca trebuie mutata imediat intr-o alta locatie pentru ca citiorii si fondul de carte sa nu fie in pericol.
Administratia locala spune ca deja au fost demarate procedurile de licitatie pentru amenajarea noului sediu al bibliotecii din Pascani si ca lucrarile vor fi finalizate pana la sfarsitul anului . Consiliul Local a aprobat 300 000 lei pentru inceperea investitilor, la mezaninul blocului G2.
Conform proiectului costurile ar putea de sa depaseasca 700 de mii de lei. Asta deoarece spatiul trebuie amenajat si dotat corespunzator pentru depozitarea de carte, activitatile de imprumut si sala de lectura. Mai mult constructorii trebuie sa amenajeze o cale de acces la etaj care sa fie dotata cu facilitati pentru persoanele cu handicap. Edilul municipiului crede ca pretul final va fi cu mult mai mic in urma licitatiei. Diferenta de bani ar urma sa fie asigurata, tot in acest an, printr-o rectificare bugetara.
In noua locatie nu vor incapea toate cartile bibliotecii. Din acest motiv o parte din depozitele de carte care adapostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate in subsolul Primariei Pascani. Tot acolo este si arhiva institutiei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow