Array

Tata vitreg, fara suflet. Isi face de cap dupa ce a obtinut tutela copiilor. A fugit in lume cu alocatiile si banii stransi din donatii- VIDEO

teo si bunicii

Va mai aduceţi de Livia, tânăra în vârstă de 10 ani din suburbia Sodomeni Paşcani care suferă de cancer? Acum se afla internată la o clinică din Bucureşti şi se pregăteşte de o operaţie complicată. Acasă a rămas fratele ei în îngrijirea bunicilor în timp ce tatăl vitreg îşi face de cap cu banii adunaţi de la oamenii cu sufletul mare.
Ovidiu Archire, cel care a obţinut tutela copiilor după moartea mamei, şi-a luat lumea în cap şi a plecat acasă la el, la Huşi. S-a schimbat radical dupa ce a obtinut tutela. A luat cu el lucrurile hainele şi actele lor chiar şi cada de dus iar banii din alocaţiile şi pensia de la stat sunt încasaţi tot de el. Copiii au rămas în grija celor care îi iubesc cu adevărat, bunicii atât din partea mamei cât şi a tatălui natural.
Nici cât a stat acasă, bărbatul investit, în mod greşit, de stat cu funcţia de tata, nu prea a avut grijă de copii. Băiatul cel mare povesteşte că tatăl vitreg nu i-a cumpărat nici o jucărie, nu a fost interesat de temele de la şcoală, daca are ce manca sau cu ce sa se îmbrăce. Toate aceste griji au rămas în sarcina bunicilor. Erau împreună doar sâmbăta când mergeau să mănânce, gratuit, la o braserie din oraş, cu bunăvoinţă patronului.
Copilul povesteşte că tatăl vitreg obişnuia să îl bată. Mai ales după ce se încuia în baie şi consuma alcool. Acum el vrea să rămână alături de cei care îl iubesc cu adevărat. Iar mama lor ii vegheaza de acolo de sus.
La fel se întâmplă şi cu Livia, sora lui internată într-o clinică de oncologie din Bucureşti. Tot tratamentul este plătit din bugetul statului iar banii strânşi din donaţiile oamenilor nu se ştie unde au ajuns. Bunicii spun că nu ştiu nimic de câţi bani s-au adunat şi pe ce au fost cheltuiţi.
Rămaşi cu responsabilitatea creşterii celor doi copii bunicii fac tot posibilul să nu le lipsească nimic. Au început să facă demersuri pentru a obţine tutela copiilor.

Reporter: Bianca Doroftei

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...