More

  Ţările din Sud-Estul Europei încearcă să depăşească împreună criza economică. La intalnire a participat si un pascanean -VIDEO

  Array

  Ţările din Sud-Estul Europei, membre sau nu ale Uniunii Europene, încearcă să depăşească împreună criza economică. O şansă în plus ar putea s-o aducă o colaborare mai bună între parlamentele din statele respective. Preşedinţii Legislativelor au ajuns la aceste concluzii în urma întâlnirii din Macedonia.

  12 state sunt implicate în ceea ce se numeşte Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est. Unele sunt membre ale Uniunii, iar altele abia aspirante la acest statut.

  “Parlamentele naţionale din ţările noastre ar trebui să coopereze atât între ele, cât şi cu cele din toate ţările membre UE şi împreună să găsească soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru reconstrucţie”, a declarat Trajko Veljanovski, preşedintele parlamentului din Macedonia.

  “Viitorul acestor 12 ţări membre ale procesului de coooperare în Europa de Sud-Est se regăseşte şi este legat de viitorul UE. Unii suntem membri UE, alţii nu, dar numai împreună putem depăşi acest moment”, a spus Renata Brunskole, vicepreşedintele Adunării Naţionale a Sloveniei.

  Scopul conferinţei este şi acela de a pune bazele unei instituţii în jurul căreia să se desfăşoare de acum înainte întâlnirile din cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est. Acesta a luat naştere acum 15 ani, la iniţiativa Bulgariei. Întâlnirile de până acum s-au rezumat la simple dezbateri.
  Mentionam ca la intalnire a participat si un politician din Pascani. Este vorba despre senatorul PSD Florin Constantinescu, vicepresedintele Senatului Romaniei.

  Sursa: TVR.RO

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp