36.3 C
Paşcani
duminică, iulie 14, 2024

Tăriceanu, mesaj de Ziua Mondială a Libertăţii Presei: Ziarele aproape au dispărut. În schimb au apărut jurnalişti specializaţi în filaj

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că după căderea comunismului România a fost mulţi ani ţara cu cel mai mare consum de presă poate din întreaga lume, însă astăzi au apărut jurnalişti specializaţi mai degrabă în „filaj şi operaţiuni sub acoperire”.

„Un reputat jurnalist american scria cu ani în urmă că dacă dintr-o clădire în flăcări ies ţipând de spaimă mii de inşi, iar alţi câţiva încearcă să intre, aceştia din urmă sunt precis ziariştii. Concluzia e că sunteţi niţel nebuni, dar democraţia se sprijină, necondiţionat, pe vorbele şi scrierile voastre. Sunteţi frumoşii nebuni ai societăţii şi lumea ar fi de neimaginat fără voi. Bine au spus că e mai uşor fără guvern decât fără presă şi vă confirmă asta un fost şef de guvern. Unul care vă poate oricând trage la răspundere pentru părul alb din dotare”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, printr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Liderul ALDE a adăugat că românii au avut o relaţie specială cu presa, după căderea comunismului.

„Noi, românii, am avut, până la căderea comunismului, o relaţie foarte specială cu presa, după cum ne amintim. Am avut gazetele partizane şi certăreţe, intens satirizate de nenea Iancu. Am avut mari ziarişti întemniţaţi în puşcăriile carliste ori comuniste pentru delict de opinie. Am avut, până târziu, la sate şi prin mahalalele oraşelor bătrânul difuzor monocanal contectat la staţia comună de radioficare, am avut «tranzistoarele» japoneze ori nemţeşti care ajungeau pe sub mână la noi, pe când alţii ajungeau pe Lună. Am avut televizoarele alb-negru care ne scoteau sufletul alergând după lămpi de schimb, am avut antenele pentru bulgari, sârbi sau unguri, care lichidaseră stocurile ligheanelor de aluminiu din comerţ”, a completat Tăriceanu.

Continuarea pe mediafax.ro

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70