14.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022
Array

Tariceanu la Paşcani: România poate deveni cea de-a şaptea putere economică a Europei, printr-un nou proiect de ţară. Eximbank ar trebui să sprijine afacerile firmelor româneşti, pe pieţele din Est

- Advertisement -

cepalis 2

Banca de Export/Import a României Eximbank ar trebui să sprijine, mai mult, firmele româneşti pentru expansiunea afacerilor în statele din Estul Europei. Declaraţia a fost făcută chiar de presedintele Senatului, aflat astăzi în vizită de lucru la o fabrică din Paşcani.
Calin Popescu Tariceanu a spus că pieţele estice sunt foarte ofertante dar şi riscante iar o astfel de responsabilitate ar trebui asumată şi de bancă, prin finanţări, nu doar de antreprenori.


Tariceanu s-a aflat astăzi la Paşcani, în calitate de preşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România, într-o vizită de lucru la societatea Te Rox Paşcani, cel mai mare producător de accesorii auto pentru copii, din Europa. El s-a arăt arătat surprins că la Paşcani s-a dezvoltat o astfel de industrie, cu capital românesc.
Managerul societăţii, Doina Cepalis, a spus că în acest an va mai deschide o unitate de producţie cu peste 100 de noi locuri de muncă şi că sunt deja semnate contracte de 5 milioane de euro care să asigure comenzile pentru primul an. A ales să investească din nou la Paşcani datorită ofertei forţei de muncă, mai ales tineri din rândul şomerilor care pot fi calificaţi.
Copreşedintele ALDE a vorbit şi despre cum ar putea ajunge România a şaptea putere economică a Europei. Este un proiect politic care ar trebui să mobilizeze toate forţele politice, economice şi sociale ale ţării pentru a fi definitivat şi lansat cât mai curând, susţine Tariceanu. Asta deoarece România, după intrarea în NATO şi UE, nu a mai avut un alt proiect de ţară.
O discuţie pe aceeasi tema a avut loc în cursul zilei de joi la Universitatea A.I. Cuza din Iaşi, cu mediu academic şi oameni de afaceri.
În acelaşi context, Tariceanu a subliniat că zona Moldovei nu se poate dezvolta fără autostrăzi şi că acest proiect va fi realizat după finalizarea celei din Transilvania.
Presedintele ALDE a fost însoţit la Paşcani de senatorul Varujan Vosganian şi Victor Chirilă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow