16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

Târgul meşterilor populari la Paşcani. Oferă-i copilului tău şansă de a descoperi lumea fascinantă a meşteşugurilor

Târgul meşterilor populari la Paşcani

Oferă-i copilului tău şansă de a descoperi lumea fascinantă a meşteşugurilor

articol scris de Maria Roznovăț – reporter în echipa de vară BIT TV

A IX-a editie a ,,Targului mesterilor populari” se va desfasura in perioada 21-23 iulie la Casa de Cultura a municipiului Pascani.Evenimentul din acest an se remarca atat prin numarul mare de participanti cat si prin posibilitatea tinerilor de a invata tainele mestesugurilor prezentate.

În perioada 21-23 iulie va avea loc a IX-a ediţie a “Târgului meşterilor populari” la Casă de Cultură a Municipiului. Au răspuns invitaţie circa 60 de meşteri populari.  Deschiderea oficială va avea loc vineri de la orele 12:00 şi va fi marcată și de înmânarea unor diplome de participare a meşterilor populari prezentii şi nu în ultimul rând de un program artistic susţinut de Ansamblul “Rapsozii Siretului” al Casei de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” alături de solişti locali care vor cânta muzică populară.

Ediția din acest an a Târgului aduce noutăţi. Mai exact, vor fi prezenţi atât meşteşugari din România cât şi din Republica Moldova iar doritorii vor avea posibilitatea de a învaţă un meşteşug de la specialiștii veniți în Pașcani.

Astfel tineri în vârstă de până la 18 ani pot participa gratuit la atelierele de iniţiere în tainele unor meşteşuguri. Oferta este una variată: olărit, decorarea lutului, ţesut, prelucrarea pieilor şi împletituri în sfoară.

Acestea vor fi desfăşurate după următorul program: vineri – orele 17:00 – 19:00; sâmbătă – orele 10:00 – 12:00 şi 17:00 – 19:00 respectiv duminică 12:00 – 14:00.

De asemena sâmbătă de la ora 10:30, tot la Casă de Cultură a Municipiului va avea loc o masă rotundă cu tema “Muzeul din Paşcani: prezent şi perspective”, în cadrul căreia vor fi prezente personalităţi de seama din domeniu.

Doritorii care vor să participe pot obține relații suplimentare la numărul de telefon 0728.275.138 director Daniela Calistru.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow