20.2 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Targul mesterilor populari, la Pascani

- Advertisement -

Astazi, la Pascani a avut loc deschiderea Targului Mesterilor Populari. Timp de trei zile, 45 de mesteri populari vor fi prezenti in Piata “Mihail Sadoveanu” din centrul municipiului, pentru a promova traditiile romanesti.

Evenimentul se afla la cea de-a saptea editie, iar anul acesta au fost invitati 120 de mesteri populari, dintre care doar 45 au confirmat prezenta, iar aproximativ 35 au ajuns deja.

La acest targ, iubitorii de artă populară pot gasi obiecte reprezentative pentru fiecare ramura a mestesugului romanesc.

Pentru a marca deschiderea evenimentului au avut loc manifestari artistice cu scopul promovării tradițiilor, prin cantec, dans si straie populare, iar grupul folcloric “Mostenitorii” din Lunca Pascani a avut ocazia să arate pășcănenilor, frumusețea folclorului românesc.

Ingineria, invatamantul sau alte meserii pe care le au mesterii ca si profesie de baza, nu i-au impiedicat pe acestia sa isi cultive talentul primit ca mostenire din generatie in generatie.

Acesti oameni priceputi își doresc să ducă mai departe ceea ce au invatat si ei la randul lor in familie sau de la alti mesteri.

Folclorul se îmbină frumos cu tradițiile religioase, motiv pentru care la Târgul Meșterilor Populari se pot găsi și icoane deosebite pictate chiar pe scoarță de copac.

Copiii care vor veni la eveniment se pot bucura de gustul deosebit al unor preparate delicoase, făcute acasă prin metode simple, fără adaosuri chimice sau conservanți.

Fie că este vorba de elemente de olărit, opinci, costume populare sau țesături, obiecte ornamentale și podoabe sau măști tradiționale, Târgul Meșterilor Populari oferă vizitatorilor pe lângă produsele expuse și povești vii ale unor oameni aparte.

Pastrarea traditiile caracteristice unui neam mai ales prin intermediul unor elemente practice, vizibile asa cum sunt mestesugurile, este foarte importanta deoarece sunt o modalitate de recunoastere a unei tări, in afara granitelor, constituind parte a specificului national.

Mentionam ca mesterii populari va asteapta in Piata “Mihail Sadoveanu” din centrul orasului timp de 3 zile, de astazi pana duminica inclusiv, pe 19 iulie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow