17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Târgul Meşterilor Populari la sfârşitul săptămânii în Pașcani

Pe parcursul a trei zile, renumiţi meşteri populari din toate zonele ţării, îşi vor prezenta cele mai însemnate creaţii în cadrul celei de-a VII a ediţii a Târgului Meşterilor Populari ce va avea loc în perioada 17 -19 iulie în centrul oraşului.

deschidere targ pascani

Mai exact, în piaţa “Mihail Sadovenu” aproximativ 45 de meşteri şi creatori populari din întrega ţara vor face demonstraţii şi vor vinde produse create astfel contribuind la promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi la educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 17 iulie, de la orele 11.00 cu momente artistice susţinute de artişti vocali de la Şcoala Populară de Arta, dar şi de Ansamblu „Moştenitorii” din Lunca Paşcani.

Menţionăm că la acest eveniment au fost invitaţi peste o sută de artişti şi meşteri populari din toată ţară, însă au răspuns afirmativ 45.

Organizatori sunt Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Paşcani, Muzeul Municipal Paşcani, Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având că partener Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu”.

Alte articole