More

  Târgul Meşterilor Populari la sfârşitul săptămânii în Pașcani

  Array

  Pe parcursul a trei zile, renumiţi meşteri populari din toate zonele ţării, îşi vor prezenta cele mai însemnate creaţii în cadrul celei de-a VII a ediţii a Târgului Meşterilor Populari ce va avea loc în perioada 17 -19 iulie în centrul oraşului.

  deschidere targ pascani

  Mai exact, în piaţa “Mihail Sadovenu” aproximativ 45 de meşteri şi creatori populari din întrega ţara vor face demonstraţii şi vor vinde produse create astfel contribuind la promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi la educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

  Deschiderea oficială va avea loc vineri, 17 iulie, de la orele 11.00 cu momente artistice susţinute de artişti vocali de la Şcoala Populară de Arta, dar şi de Ansamblu „Moştenitorii” din Lunca Paşcani.

  Menţionăm că la acest eveniment au fost invitaţi peste o sută de artişti şi meşteri populari din toată ţară, însă au răspuns afirmativ 45.

  Organizatori sunt Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Paşcani, Muzeul Municipal Paşcani, Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având că partener Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet