Array

Târgu Frumos: un oraș european cu o istorie aparte. Film documentar și promovare de succes a localității

Există oameni care iubesc locurile unde s-au născut și nu doar la modul declarativ, reușind să-i molipsească și pe cei din jur cu dragostea față de meleagurile natale, încărcate de o istorie impresionantă și de tradiții străvechi.
Este vorba despre ideea de a promova orașul Târgu Frumos prin intermediul unui film documentar, care aduce în lumină informații uitate sau insuficient de promovate despre această zonă.

Primarul localității, Ionel Vatamanu a finanțat din banii proprii cercetarea și realizarea acestui film în anul 2013, sub titlul ”Comunități europene”, cu intenția de a culege cât mai multe informații avizate și a le transmite mai departe generațiilor care vin.
ionel vatamanu
Puțini știu că acest mic orășel era de fapt o așezare foarte cunoscută, fiind în jurul anilor 1400- 1800, capitala ținutului Cârligătura, zonă ce cuprinde în prezent judeţele Iaşi, Neamţ şi Vaslui.
Fragment film de la inceput ceva…
O caracteristică importantă a zonei este dată de diversitatea etnică surprinzătoare, aici locuind în români, sași, evrei, ceangăi, rromi, armeni, ruși lipoveni, precum și alte etnii, mai neînsemnate ca număr.

Promovarea localității îi face curioși și pe cei care nu au avut legătură până în prezent cu aceste meleaguri, fie că sunt români sau de altă naționalitate, motiv pentru care, numele orășelului atrage deja atenția, fiind regăsit în articole care vorbesc la modul laudativ despre el și îi îndeamnă pe toți să îl viziteze.

Un bucureștean, provocat de o experiență de voluntariat a ajuns să vorbească foarte frumos despre Tîrgu Frumos pe blogul său. Este vorba despre Dragoș Popa, care a fost impresionat de calitățile oamenilor ce s-au născut și au crescut în aceste locuri.
dragos popaa

blog dragos popa
Un O.N.G. din localitate, ”Asirys Supertineri” a inițiat chiar o campanie de promovare a orașului, iar acest film documentar va fi lansat în cadrul festivalului Folcloristica, ce va fi organizat de această asociație la Târgu Frumos în perioada 18-20 septembrie. ASIRYS

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...