More

  Târgu Frumos: un minor s-a spânzurat din dragoste

  Array

  Tragedie intr-o familie din Targu Frumos. Un adolescent in varsta de 16 ani a ales sa se sinucida, in cursul zilei de miercuri, 06 februarie a.c., se pare ca, din motive sentimentale.
  Cei care i-au dat viata l-au gasit pe tanar in podul casei lor in jurul orei 19:00, fara suflare cu streangul la gat. Datorita unui apel pe telefonul mobil initiat de parinti, a fost gasit cel care a decis sa plece pentru totdeauna, fara a lasa macar un bilet de adio care sa-i justifice alegerea. Din spusele rudelor, baiatul avea o relatie de ceva timp cu o fata de 15 ani din apropierea Pascaniului. Le-a spus parintilor ca doreste sa se casatoreasca cu prietena lui, insa ei au fost de acord doar dupa ce si-ar fi terminat studiile la varsta majoratului. Nu a mai asteptat si a recurs la un gestul incredibil de a se sinucide.

  Romica Pricop era in clasa a X-a, iar vecinii il descriu ca fiind un baiat la locul lui si chiar timid. Toti au ramas ingroziti cand au aflat ce s-a intamplat, iar rudele nici nu mai au cuvinte. O matusa de-a adolescentului, Ileana Vasiliu, in varsta de 62 ani, povesteste ca nepotul venea tot timpul in vizita la ea si niciodata nu s-a plans ca ar avea probleme cu parintii sau in dragostea. In viziunea ei, nici nu ar fi fost cazul la varsta atat de frageda.

  Trupul copilului a fost transportat la Institutul de Medicina Legala Iasi, iar astazi a fost adus acasa. Autoritatile locale fac in continuare cercetari pentru a afla adevaratele motive care au condus la aceasta tragedie.

  In ultima perioada, adolescentii recurg tot mai des la asemenea gesturi. Psihologii avertizeaza ca principalele probleme care pot determina tinerii sa se sinucida sunt tulburarile psihologice. Minorii comunica mai greu cu adultii pentru a-si spune problemele iar rationamentul lor nu este complet dezvoltat pentru a gasi cea mai buna solutie. Specialistii recomanda parintilor sa fie mai atenti atunci cand copii par depresivi, melancolici sau nu comunica.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputatul Petru Movila, candidat PMP la Camera Deputatilor: Solicit redeschiderea şcolilor!

  Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali. Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la...

  Ciocoii de ieri, liberalii de azi! Cresc taxele și impozitele locale în primăriile controlate de PNL-iști (P)

  Liberalii s-au văzut cu puterea în mână și au început să atenteze la bunăstarea ieșenilor. În loc să aducă bani în județ pentru investiții...

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există trei motive de optimism pentru 2021

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, crede medicul pediatru Mihai Craiu. Apariția vaccinurilor...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI