More

  Târgu Frumos: Primarul și consilierii au depus jurământul. Gheorghe Sarafinceanu noul viceprimar

  Array

  Sală arhiplină la şedinţa de constituire a consiliului local din Târgu Frumos. Sute de cetăţeni au participat la depunerea jurământului consilierilor locali şi alegerea viceprimarului pentru următorii patru ani. Evenimentul a avut loc ieri, 24 iunie la ora 15.00 în sala mare de la Primărie.

  Primul care a depus jurământul a fost primarul reales Ionel Vatamanu. După ce a fost validat de instanţele de judecată, cu mâna pe biblie edilul local a jurat că va respecta constituţia şi legile ţării.

  După primar a fost rândul celor 17 consilieri propuşi pentru legislativul local să depună jurământul. Acesta a fost citit de secretarul instituţiei.

  Odată constituit noul consiliu local s-au făcut propuneri pentru viceprimar. Singurul candidat propus a fost Gheorghe Sarafinceanu de la PSD, care a câştigat această funcţie cu un număr de 13 voturi pentru din 16 exprimate.

  Prezent la şedinţă a fost şi subprefectul Bogdan Abalași. Acesta a lăudat oraşul Târgu Frumos şi le-a sugerat noilor aleşi locali, ca în următorii patru ani să investească în agricultură, învăţământ şi sănătate.

  La sfârşitul şedinţei, edilul oraşului le-a mulţumit susţinătorilor şi i-a asigurat că el şi noul consiliu local vor fi în slujba cetățenilor.

  Reamintim că în urma alegerilor locale din 5 iunie, candidatul PSD pentru funcţia de primar, Ionel Vatamanu a obţinut un nou mandat cu un procent de 70,03%. Noul legislativ local este format din 11 consilierii PSD, 3 de la ALDE, 2 PNL şi un consilier de la Comunitatea Lipovenească.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  O fostă procuroare din Pașcani și o vecină de-a ei, găsite moarte în casă. A fost deschis dosar penal

  Fosta procuroare, Codruta Pantazi, cumnata fostului primar, Dumitru Pantazi, a fost gasita fara suflare in propria locuinta, in cursul zilei de sambata, 16 ianuarie...

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI