16.9 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Targu Frumos: Noua elevi la olimpiada nationala a nevazatorilor

Un grup de elevi de la Liceul Special Moldova Targu Frumos participa la “Olimpiada Nationala a Elevilor cu deficiente de vedere”, ce are loc la Liceul Special Sf. Maria Arad, in perioada 17-19 aprilie a.c.. Evenimentul este organizat de Ministerul Educatiei in colaborare cu Asociatia Nevazatorilor din Bucuresti.
Concursul se desfasoara pe categorii de varsta, iar cei noua elevi din clasele terminale, a VIII-a si a XII-a, au de trecut mai multe probe la diferite discipline de studiu precum Limba si literatura romana, Limba engleza, Istorie, Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor dar si Citirea Corecta si Rapida a alfabetului Braille.

Competitia se desfasoara in fiecare an. Anul trecut, gazda evenimentului a fost Liceul Special Moldova din Targu Frumos, iar elevii din cadrul unitatii de invatamant au ocupat locuri fruntase si au luat Trofeul concursului pentru cele mai multe premii obtinute.

Mentionam ca elevii nevazatorii din Targu Frumos se fac remarcati la concursuri nationale unde participa si scolile de masa. Prin increderea pe care o au in fortele proprii si taria de carater ei isi depasesc de cele mai multe ori limitele si obtin premii prin dans, muzica, teatru, sah si altele.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow